Ποια η άποψη των Τρικαλινών για την επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης; (βίντεο)

Ποια η άποψη των Τρικαλινών

Σύμφωνα με τη μελέτη θα εφαρμοστεί Ενιαία Ζώνη Στάθμευσης που θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή

Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη άνοιξη στα Τρίκαλα και συγκεκριμένα στο κέντρο της πόλης, σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή (επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης)

Το νέο σύστημα ήρθε προς συζήτηση στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.

Βέβαια υπήρξαν κάποιες ενστάσεις επί του θέματος,, με την αντιπολίτευση να εκφράσει την αντίθεση της, στα σχέδια της δημοτικής Αρχής, υπογραμμίζοντας το οικονομικό κόστος για τους πολίτες, ιδίως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Την ίδια ώρα, δεν λείπουν οι φωνές που κάνουν λόγο για πιο ουσιαστικά μέτρα, που θα λύσουν το χρόνιο αυτό πρόβλημα για την πόλη των Τρικάλων, που καμία δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν έσκυψε σοβαρό το κεφάλι πάνω από το ζήτημα του κυκλοφοριακού.


Ποια η άποψη σας για την επαναφορά της ελεγχόμενης στάθμευσης στα Τρίκαλα;

Θέμα Ημέρας από το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της TV10

Τι προβλέπει το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στα Τρίκαλα

Σύμφωνα με τη μελέτη θα εφαρμοστεί Ενιαία Ζώνη Στάθμευσης που θα λειτουργεί Δευτέρα έως Παρασκευή 08.30-14.30 και 17.30– 21.00, Σάββατο 08.30- 14.30 και Κυριακές και επίσημες Αργίες και ελεύθερο.

Η βασική Τιμολογιακή Πολιτική έχει ως εξής: Τέλος Στάθμευσης για την Ενιαία Ζώνη Στάθμευσης 0,60€ ανά ώρα για τις δύο πρώτες ώρες στάθμευσης & 1,20€ για κάθε επόμενη και μόνιμοι κάτοικοι περιοχής ΣΕΣ : Ετήσια κάρτα διαχειριστικού κόστους 20,00€ ανά έτος, μη καταβολή τέλους στάθμευσης 10,00€, οχήματα που φέρουν το ειδικό σήμα ΑΜΕΑ σταθμεύουν δωρεάν, η πληρωμή του τέλους στάθμευσης θα γίνεται με τη χρήση Ηλεκτρονικής εφαρμογής από κινητό ή σε οποιοδήποτε συμβεβλημένο σημείο με POS (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών κ.λ.π.)

Σύμφωνα με το σχεδιασμό θα δημιουργηθούν ζώνες στάθμευσης που θα περιλαμβάνουν ένα αντίτιμο (επισκέπτες), τους μόνιμους κατοίκους (ετήσια κάρτα) και ειδικές θέσεις.

Ειδικότερα, στην Ενιαία Ζώνη Στάθμευσης θα επιτρέπεται η βραχυχρόνια στάθμευση οχημάτων μέχρι 3,5 τον. Με κλιμακούμενο αντίτιμο ανά ώρα στάθμευσης και αφορά 1.231 θέσεις.

Στη Ζώνη Στάθμευσης Μονίμων Κατοίκων θα επιτρέπεται η στάθμευση μόνο μονίμων κατοίκων με κάρτα στάθμευσης και αφορά 569 θέσεις.

Στην ίδια κατηγορία