«Μένουμε δυνατοί – περνάμε στην αντεπίθεση»

Πολύμορφες είναι οι δραστηριότητες που διοργανώνει για το επόμενο χρονικό…

Πολύμορφες είναι οι δραστηριότητες που διοργανώνει για το επόμενο χρονικό διάστημα το Τομεακό Συμβούλιο Τρικάλων της ΚΝΕ.

Μεταξύ αυτών, η συμμετοχή των Τρικαλινών μελών της ΚΝΕ στο 29ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στο Στόμιο της Λάρισας την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουλίου. Σύνθημα του Φεστιβάλ είναι «Μένουμε δυνατοί – περνάμε στην αντεπίθεση. Με το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό!» και πρόκειται για το πανελλαδικό νεανικό αντάμωμα που διοργανώνει η κομμουνιστική νεολαία.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη της ΚΝΕ «αποτελεί ευκαιρία για να αναδειχθούν σημαντικές πλευρές από την Ιστορία του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος του τόπου μας, αφού η ευρύτερη περιοχή του Κισσάβου είναι ένα κομμάτι ζωντανής Ιστορίας της θρυλικής δεκαετίας του ’40, με τη δράση εκεί της 1ης Μεραρχίας του ΔΣΕ με διοικητή τον καπετάν Γιώτη (Χαρίλαος Φλωράκης), αλλά και το Τυπογραφείο του ΕΑΜ στο χωριό Αμπελάκια.

Με την πείρα όλου του προηγούμενου διαστήματος, που το ΚΚΕ απέδειξε ότι αντιμετωπίζει την παρούσα κατάσταση της πανδημίας με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στο φετινό Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο, παίρνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των κατασκηνωτών και θα ισχύσει αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο»

. Και σημειώνουν : «Στο Στόμιο, χιλιάδες νέοι και νέες από όλη τη χώρα θα ενώσουν τις φωνές τους για να βροντοφωνάξουν ότι δεν θα πληρώσουν τα βάρη της νέας καπιταλιστικής κρίσης που είναι ήδη εδώ και να καταδικάσουν την επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.

Στην ευρύτερη περιοχή εξάλλου υπάρχουν βάσεις και στρατόπεδα ενταγμένα στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που μετράνε εκατοντάδες εγκλήματα, πολέμους και επεμβάσεις».

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την Παρασκευή 17 Ιουλίου παιχνίδια της Μαθητικής Επιτροπής για μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ, ενώ και τις δυο μέρες στο χώρο του Μαθητικού Στεκιού θα λειτουργεί έκθεση για την ιστορία της περιοχής που φέτος φιλοξενεί το Διήμερο της ΚΝΕ.

Στην ίδια κατηγορία