ΞΕΠΑΣΤΡΕΥΟΥΝ ΚΥΝΗΓΟΣΚΥΛΑ ΜΕ ΦΟΛΕΣ

Περισσότερα από 300 περιστατικά με φόλες έχουν καταγραφεί στην Κρήτη…

Περισσότερα από 300 περιστατικά με φόλες έχουν καταγραφεί στην Κρήτη τους τελευταίους 18 μήνες καθώς πάνω από 60 κυνηγόσκυλα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο μέσα στο περασμένο Σαββατοκύριακο τρία κυνηγόσκυλα έχασαν τη ζωή τους από φόλα, στην περιοχή της Χερσονήσου, Βιάννου και Δήμου Μινώα. Τη ζοφερή κατάσταση με τις φόλες που σπέρνουν κάποιοι στην Κρήτη και ιδιαίτερα στην περιοχή του Ηρακλείου με στόχο να ξεπαστρέψουν κυνηγόσκυλα περιέγραψε μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο θηροφύλακας Σπύρος Νηστικάκης, ο οποίος έχει υπό την ευθύνη του τον ειδικό σκύλο ανίχνευσης για φόλες.Σύμφωνα με τον κ. Νηστικάκη ασυνείδητοι γεμίζουν λουκάνικα, κρέατα ακόμα και σκυλοτροφές με φυτοφάρμακο το οποίο έχει απαγορευτεί και τ´αφήνουν στις παραβολές των δρόμων ή εκεί που περνάνε ανυποψίαστα κυνηγόσκυλα.

Το πρόβλημα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην περιοχή του Νομού Ηρακλείου, καθώς, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου Γιώργο Χαβαλεδάκη, τον τελευταίο 1,5 χρόνο από τα 300 περιστατικά με φόλες που καταγράφηκαν σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, τα 180 παρουσιάστηκαν στο Ηράκλειο και πάνω από 60 κυνηγόσκυλα έχασαν τη ζωή τους.
Συνήθως οι δράστες φέρονται να είναι κτηνοτρόφοι που δεν θέλουν κυνηγούς και σκυλιά στα πόδια τους και επιλέγουν αυτόν τον εγκληματικό τρόπο να κάνουν… σκυλοκάθαρση.
Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις δράστες φέρονται να είναι κάποιοι κυνηγοί που θέλουν να ελέγξουν σημεία για να νέμονται μόνοι τους τα θηράματα! «Αυτό που βιώνουμε είναι απίστευτο» είπε  στο cretalive κυνηγός που είδε το περασμένο Σάββατο το σκύλο του να χάνεται μπροστά στα μάτια του…

Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει και πρέπει να βρεθεί λύση καθώς κάποια μέρα τα θύματα δεν θα είναι μόνον σκύλοι!

Πηγή:ΚΥΝΗΓΟΣ ΚΑΙ ΦΥΣΗ

Στην ίδια κατηγορία