Επίθεση λύκων σε κυνηγόσκυλο που ήταν δεμένο μέσα σε περιφραγμένο χώρο

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Κυριακή…

ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε κυνηγόσκυλο σημειώθηκε την Κυριακή 28/01/18 ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟΥ κτήματος, 500 μόνο μέτρα από το χωριό Τριπόταμος Ημαθίας !!!
Αυτή την φορά το “λαχείο” κλήρωσε στον συνάδελφο Γρηγόρη Τσανασίδη και στον άτυχο σκύλο του Γκέκα, 1 έτους, ράτσα Ελληνικός ιχνηλάτης.
Ας δούμε λοιπόν πως περιγράφει το χρονικό της θανατηφόρας επίθεσης στον σκύλο του, ο ίδιος ο Γρηγόρης : ” Η επίθεση έγινε Κυριακή 28/01/18 ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟΥ κτήματος, 500 μόνο μέτρα από το χωριό Τριπόταμος Ημαθίας !!!  Γνωρίζω σίγουρα ότι το συμβάν έγινε ανάμεσά στις 13:00-15:00 διότι στις 13:00 πήγε ο γιος μου να ταΐσει τα σκυλιά, και το σκυλί ήταν δεμένο εκεί στο σπιτάκι του. Και στις 15:00 ξαναπήγε και βρήκε το άτυχο σκυλί φαγωμένο 40 μέτρα μακριά από το σπιτάκι που ήταν δεμένος ο σκύλος (Έχει ξαναγίνει επίθεση σε δεμένο σκυλί πριν από 2 χρόνια στο ίδιο σημείο σε κυνηγόσκυλο). Το κτήμα και τον χώρο των σκυλιών το είχα φράξει έπειτα από εκείνη την πρώτη επίθεση αλλά προφανώς η περίφραξη με πλέγματα δεν ήταν αρκετή για να σώσει τον Γκεκάκο μου από την μανία των λύκων !!! Η επόμενη περίφραξη μάλλον θα πρέπει να θυμίζει κάτι από τα τείχη των αρχαίων κάστρων για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο έτσι που καταντήσαμε. Κλείνοντας να τονίσω ότι στον χώρο του κτήματος υπάρχουν και λυμένα σκυλιά και το κυριότερο, ότι το συμβάν έγινε λιγότερο από 500 μέτρα έξω από κατοικημένη περιοχή !!! “
Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ !!! Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:
1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω
πηγή:i hunt

Στην ίδια κατηγορία