Ταϊλάνδη: Λαχειοφόρος με αγελάδα ως κίνητρο για εμβολιασμό

Ταϊλάνδη: Λαχειοφόρος με αγελάδα ως κίνητρο για εμβολιασμό

Η εκστρατεία, που θα ξεκινήσει για 24 εβδομάδες, έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό στην πόλη των 43.000 κατοίκων

Ταϊλάνδη: Λαχειοφόρος με αγελάδα ως κίνητρο για εμβολιασμό.

Κρουασάν, μπριζόλες, μπίρες και άλλα προϊόντα έχουν μπει στη μάχη προώθησης των εμβολίων κατά του κορωνοϊόύ. Όμως μία περιοχή της βόρειας Ταϊλάνδης πραγματικά προωτοπορεί και δελεάζει.

Άρχισε εκστρατεία λαχειοφόρων αγορών για τους κατοίκους που εμβολιάστηκαν ώστε να κερδίσουν μια ζωντανή αγελάδα ανά εβδομάδα για το υπόλοιπο του έτους, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της τοπικής προσπάθειας εμβολιασμού έναντι του Covid-19.Από τον επόμενο μήνα, ένας τυχερός εμβολιασμένος χωρικός στην περιοχή Mae Chaem της επαρχίας Τσιάνγκ Μάι θα επιλέγεται τυχαία κάθε εβδομάδα για να κερδίσει μια νεαρή αγελάδα αξίας περίπου 10.000 μπατ (319 δολ.).

Η εκστρατεία, που θα ξεκινήσει για 24 εβδομάδες, έχει γίνει δεκτή με ενθουσιασμό στην πόλη των 43.000 κατοίκων.


«Οι αριθμοί εγγραφής εμβολίων έχουν γίνει από εκατοντάδες χιλιάδες μέσα σε μερικές ημέρες», δήλωσε ο αρχηγός της περιοχής Boonlue Thamtharanurak στο Reuters. «Οι χωρικοί αγαπούν τις αγελάδες. Οι αγελάδες μπορούν να πουληθούν για μετρητά».Περισσότερα από 4.000 άτομα σε ομάδες προτεραιότητας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων άνω των 60 ετών και εκείνων με προϋπάρχοντα νοσήματα, έχουν ήδη εγγραφεί για εμβολιασμό, που θα σχεδιάζεται να αρχίσει στις 7 Ιουνίου, δήλωσε ο Boonlue.

Άλλες επαρχίες στην Ταϊλάνδη έχουν επίσης προσφέρει δημιουργικά κίνητρα για την ενίσχυση της εγγραφής, όπως δώρα χρυσών κολιέ, εκπτωτικά κουπόνια καταστημάτων ή και μετρητά.

Τουλάχιστον 1,64 εκατομμύρια των 66 εκατομμυρίων πολιτών της Ταϊλάνδης, έχουν ήδη λάβει τις πρώτες δόσεις τους και πάνω από 7 εκατομμύρια έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής.

Πηγή: naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Δείτε επίσης:

Πιάτο για γερά στομάχια: Ψάρι σερβίρεται με το κεφάλι ωμό για να κινεί στόμα και μάτια ενώ το τρώνε

Αλόννησος: Τουρίστρια πήγε να χαϊδέψει φώκια και τη δάγκωσε

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία