Σοκολατένιες λιχουδιές με τζιτζίκια

Ο συνδυασμός σοκολάτας και κανέλας με τη θρεπτική αξία των τζιτζικιών έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς

Σοκολατένιες λιχουδιές με τζιτζίκια.

Η Σάρα Ντουάιερ, της Chouquette Chocolates στη Bethseda, άρχισε να επικαλύπτει τζιτζίκια με σοκολάτα μετά το Brood X της άνοιξης που είχε να συμβεί από το 2004. Τα τζιτζίκια βγήκαν στην επιφάνεια ύστερα από 17 χρόνια που έμεναν στο υπέδαφος.

Τώρα το κατάστημα σοκολάτας έχει καθυστέρηση δέκα ημερών για παραγγελίες τζιτζικιών, καθώς ο συνδυασμός σοκολάτας και κανέλας με τη θρεπτική αξία των τζιτζικιών έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς.Η Ντουάιερ και οι υπάλληλοί της μαζεύουν τα τζιτζίκια από ένα δέντρο, χωρίς ιδιαίτερο κόπο, καθώς είναι τόσο πολλά, που «προσγειώνονται» πάνω στους υπαλλήλους.

Στη συνέχεια, τα τζιτζίκια τοποθετούνται σε χάρτινη σακούλα και μπαίνουν στον καταψύκτη, όπου η ψυχρή θερμοκρασία τους ναρκώνει πριν πεθάνουν. Στη συνέχεια βράζει τα τζιτζίκια για να τα καθαρίσει και τα περνάει από φριτέζα.

φριτέζα.

Μόλις τηγανιστούν, η Ντουάιερ τα πασπαλίζει με κανέλα ή κάποιο αλμυρό καρύκευμα και είναι έτοιμα να καλυφθούν με σοκολάτα.
«Πήγα σε σχολή ζαχοραπλαστικής στο Παρίσι για να μάθω την τεχνική. Είμαι σίγουρη ότι κανείς δεν πίστευε ότι θα το χρησιμοποιούσα σε τζιτζίκια», είπε.

Για την Ντουάιερ, αυτή είναι μια ευκαιρία για τους καταναλωτές να εξοικειωθούν με έναν τύπο πρωτεΐνης που πιστεύει ότι θα είναι πολύ πιο δημοφιλής την επόμενη φορά που αυτά τα έντομα θα αρχίσουν να τραγουδούν ξανά.

«Δεν υπάρχει αρκετή πρωτεΐνη, και νομίζω, πραγματικά πιστεύω ότι το 2038, οι άνθρωποι δεν θα το σκεφτούν δύο φορές να καταναλώσουν ένα ζωύφιο», είπε η Ντουάιερ.

Πηγή: naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Δείτε επίσης:

Ανακάλυψαν «σοκολατένιο βάτραχο»

Σιβηρία: Ζώο «αναστήθηκε» μετά από 24.000 χρόνια σε συνθήκες «κατάψυξης»

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία