Πωλήθηκε χειρόγραφο με τη θεωρία της σχετικότητας του Άλμπερτ Αϊνστάιν

Ένα χειρόγραφο με υπολογισμούς που έκανε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν καθώς προσπαθούσε να διατυπώσει τη θεωρία της σχετικότητας πωλήθηκε σε δημοπρασία για 11 εκατομμύρια ευρώ

Ένα χειρόγραφο με υπολογισμούς που έκανε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν καθώς προσπαθούσε να διατυπώσει τη θεωρία της σχετικότητας πωλήθηκε σε δημοπρασία για 11 εκατομμύρια ευρώ.

Η πώληση στον οίκο δημοπρασιών Christie’s στο Παρίσι έσπασε το ρεκόρ για χειρόγραφο επιστημονικό έγγραφο. Είναι μία από τις δύο εργασίες, που δείχνουν τη διαδικασία του θεωρητικού φυσικού στη μεγάλη επιστημονική του ανακάλυψη.

Η θεωρία, που δημοσιεύθηκε το 1915, έριξε φως στη γέννηση του σύμπαντος, στις πλανητικές τροχιές και στις μαύρες τρύπες.

Το χειρόγραφο με τους υπολογισμούς χρονολογείται μεταξύ 1913 και 1914 και φέρει τις σημειώσεις του Αϊνστάιν και του Ελβετού συναδέλφου του Μισέλ Μπεσό, ο οποίος κράτησε και διατήρησε το χειρόγραφο.

«Ο Αϊνστάιν ήταν κάποιος που κρατούσε πολύ λίγες σημειώσεις, επομένως το γεγονός και μόνο ότι το χειρόγραφο επέζησε και έφτασε σε εμάς το κάνει ήδη εξαιρετικό», δήλωσε ο Βίνσεντ Μπέλοϊ, ειδικός στον οίκο δημοπρασιών.

Τα έγγραφα περιέχουν υπολογισμούς με μαύρο στυλό και σύμφωνα με τον κ. Μπέλοϊ, δείχνουν μια σειρά από λάθη που έγιναν στο μακρύ ταξίδι για τη διατύπωση της θεωρίας της σχετικότητας. Ο οίκος Christie’s είπε ότι η πώληση προσέλκυσε συλλέκτες από όλο τον κόσμο που αναγνώρισαν τη σημασία του εγγράφου.

Ωστόσο, ο αγοραστής της χειρόγραφης εργασίας των 54 σελίδων δεν έχει αποκαλυφθεί.

Τον περασμένο Μάιο μια επιστολή που έγραψε ο Αϊνστάιν, η οποία περιείχε την πιο διάσημη εξίσωση της θεωρίας, E=mc², πωλήθηκε για περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια δολάρια.

πηγη- bestnews.gr

Δείτε επίσης:

Γυναίκα θήλαζε τη γάτα της σε πτήση

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία