«Όταν το γέλιο γίνεται επικίνδυνο»: Κορίτσι πάσχει από ναρκοληψία και παραλύει από το γέλιο της

Η Νάστια παραλύει από το ίδιο της το γέλιο και αυτό δεν είναι τόσο διασκεδαστικό όσο μπορεί να φαίνεται με την πρώτη ματιά. Το κορίτσι πάσχει από ναρκοληψία, μια πολύ σπάνια και ασυνήθιστη ασθένεια, για την οποία δεν υπάρχει φάρμακο

Η Νάστια, που κατάγεται από τη Ρωσία, προσπαθεί να μη γελάει πια, γιατί το ίδιο της το γέλιο μπορεί να τη φέρει σε δύσκολη θέση, μέχρι και να την παραλύσει.

«Ήμασταν σπίτι και γιορτάζαμε τα γενέθλια της μαμάς μου. Έβγαλα την τούρτα και η μητέρα μου που καθόταν στο τραπέζι, γελούσε και ένιωσα κι εγώ χαρά και γέλασα. Ξαφνικά έπεσα κάτω, χτυπώντας με το μέτωπο στο πάτωμα», αναφέρει η Νάστια.

Πριν από ένα χρόνο η κοπέλα ανακάλυψε ότι έπασχε από ναρκοληψία, μια εξαιρετικά σπάνια και ασυνήθιστη ασθένεια.

Η διαταραχή εκδηλώνεται με υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας, ξαφνικές κρίσεις και μυϊκή αδυναμία μετά από έντονα συναισθήματα. Στην περίπτωση της Νάστια, ένα απλό γέλιο της προκαλεί προβλήματα.

“Ήμουν στο σπίτι και γέλασα δυνατά. Τα πόδια μου λύγισαν και έπεσα. Περίπου ένα μήνα αργότερα, η ίδια κατάσταση επαναλήφθηκε. Αυτό με τρόμαξε», μεταφέρει η Νάστια.

Στη συνέχεια έκλεισε ραντεβού με νευρολόγο όμως ο γιατρός όχι μόνο δεν μπόρεσε να κάνει τη διάγνωση, αλλά δεν την πίστευε.

Ένα κορίτσι, με το οποίο συναντήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα μέσω μιας ομάδας ναρκοληπτικών, μπόρεσε να βοηθήσει τη Νάστια.

Το κορίτσι συμβούλεψε τη Νάστια να υποβληθεί σε πολυϋπνογραφία και μελέτη ύπνου. Αυτές οι δύο εξετάσεις βοήθησαν στη διάγνωση ναρκοληψίας.

Η οικογένεια υποστήριξε τη Νάστια και οι φίλοι της έδειξαν κατανόηση για το πρόβλημά της. Η ναρκοληψία δεν εμπόδισε τη Νάστια να κάνει τις καθημερινές της δραστηριότητες, αλλά η εργασία στο γραφείο είναι δύσκολη.

Λιγότερο από το 1% των ανθρώπων στον κόσμο πάσχουν από ναρκοληψία. Η ασθένεια είναι ανίατη, αλλά τα συμπτώματά της μπορούν να ανακουφιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Ωστόσο, αυτά τα φάρμακα δεν είναι υπάρχουν στη Ρωσία.

πηγη- sputniknews.gr

Δείτε επίσης:

Ψάρι-ζόμπι: Μαγειρεμένη ψαρούκλα σπαρταράει μέσα σε μπολ- βίντεο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία