Μωρό γεννήθηκε με ουρά

Αγοράκι γεννήθηκε με μία μία σπάνια γενετική ανωμαλία. Πώς το εξηγούν οι επιστήμονες

Με μία σπάνια γενετική ανωμαλία γεννήθηκε ένα μωρό στην Βραζιλία. Το αγοράκι ήρθε στη ζωή πρόωρα με μια ουρά 12 εκατοστών, η οποία στην άκρη της έφερε μια σάρκινη μπάλα.

Οι γιατροί κατάφεραν να αφαιρέσουν εύκολα την ουρίτσα και από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε ότι η μπαλίτσα ήταν λίπος και συνδετικός ιστός.

Το παιδάκι γεννήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων Albert Sabin στην πόλη Fortaleza πρόωρα, στις 35 εβδομάδες χωρίς επιπλοκές. Η χειρουργική επέμβαση, όπως αναφέρει το Journal of Pediatric Surgery Case Reports, δεν είχε επιπλοκές, αλλά δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την ανάρρωση του μωρού.

Στην ιατρική επιθεώρηση Journal of Pediatric Surgery Case Reports που κατέγραψε το γεγονός, αναφέρεται ότι όλοι οι άνθρωποι έχουμε ουρά όταν είμαστε στη μήτρα, αλλά έπειτα από λίγες μετά τη γονιμοποίηση, συνήθως απορροφάται από το σώμα. Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί άλλες 40 παρόμοιες περιπτώσεις.

Σε κάποιες εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις – όπως στην περίπτωση του μωρού από την Βραζιλία – η ουρά δεν απορροφάται αλλά συνεχίζει να μεγαλώνει, με τους επιστήμονες να παραδέχονται πως οι λόγοι για τους οποίους οι εμβρυακές ουρές σε κάποιες περιπτώσεις δεν απορροφούνται «δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητοί».

Πηγή: tribuneindia.com, nkv.antenna.gr

Δείτε επίσης:

NASA: Τάκος με πιπεριές που φύτεψαν στο διάστημα

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία