Κτηνοτρόφος βάζει γυαλιά VR σε αγελάδες και τις «μεταφέρει» σε καταπράσινα λιβάδια

Κτηνοτρόφος χρησιμοποιεί γυαλιά VR με καταπράσινα χωράφια σε αγελάδες, για να μειώσει το άγχος τους και να αυξήσει την παραγωγή του γάλακτος

Ο Τούρκος κτηνοτρόφος, Ιζέτ Κόσακ, χρησιμοποιεί μια μέθοδο εμπνευσμένη από τη Ρωσία για να καταπολεμήσει το στρες των αγελάδων του και να παράξουν περισσότερο γάλα.

Συνέδεσε τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR) στην αγελάδα με στόχο να τη «μεταφέρει» οπτικά σε πιο πράσινα λιβάδια από αυτά που υπάρχουν, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ταυτόχρονα, είχε βάλει να παίζει κλασική μουσική και να εκπέμπεται από τα ηχεία της φάρμας για να χαλαρώσουν οι αγελάδες, ενώ έτρωγαν.

Ο κτηνοτρόφος ανέφερε ως παρατήρηση ότι, όταν οι αγελάδες του είναι χαρούμενες, βελτιώνεται η παραγωγή γάλακτος τόσο στην ποιότητα όσο και στην ποσότητα.

«Ως παραγωγοί, αναζητούσαμε εναλλακτικούς τρόπους για να μεγιστοποιήσουμε τις αποδόσεις, ιδιαίτερα με την αύξηση των τιμών των ζωοτροφών και του σανού» δήλωσε ο Κόσακ.

Ο κτηνοτρόφος πρόσθεσε ότι η ιδέα να χρησιμοποιήσει γυαλιά VR στα ζώα του ήρθε όταν είδε αναφορές σε Ρώσους αγρότες, οι οποίοι έκαναν το ίδιο.

πηγη- sputniknews.gr

Δείτε επίσης:

Άντρας λέει ότι βγήκε να πετάξει τα σκουπίδια κι ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με φάντασμα – Βίντεο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία