Η Ταυτότητα της Ημέρας

Η Ταυτότητα της Ημέρας

Σήμερα είναι της Παρθενομάρτυρος Ευθαλίας, και γιορτάζουν ο Ευθάλιος και η Ευθαλία

Η ταυτότητα της ημέρας, σήμερα Τρίτη 2 Μαρτίου 2021 είναι η 61η ημέρα του έτους. Η ανατολή που ηλίου έγινε στις 06:53 π.μ., ενώ η δύση θα γίνει 18:20 μ.μ..

Σήμερα είναι της Παρθενομάρτυρος Ευθαλίας, και γιορτάζουν ο Ευθάλιος και η Ευθαλία.

Αγία Ευθαλία


Αγία Ευθαλία

Χριστιανή παρθενομάρτυς, η μνήμη της οποίας τιμάται από την Εκκλησία στις 2 Μαρτίου. Την ημέρα αυτή γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα Ευθαλία και Ευθάλιος.

Η Ευθαλία καταγόταν από τη Σικελία κι έγινε χριστιανή μαζί με τη μητέρα της. Η ενέργειά της αυτή εξόργισε τον αδελφό της Σιρμιλιανό, ο οποίος την αποκεφάλισε, ενώ από την οργή του μόλις και κατάφερε να διασωθεί η μητέρα του.

Επέτειοι και Λοιπές Εορτές

  • Η Ημέρα των Χωρικών στη Μιανμάρ (Βιρμανία), σε ανάμνηση του πραξικοπήματος του 1962 που έφερε στην εξουσία τον στρατηγό Νε Βιν (1910-2002), ο οποίος κυβέρνησε τη χώρα αυτή της Ν.Α. Ασίας έως το 1988, εφαρμόζοντας ένα ευρύ πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, μέσα από ένα ιδιότυπο σοσιαλισμό αλά Βιρμανικά.
  • Το Τέξας γιορτάζει την ανεξαρτησία του από το Μεξικό (2 Μαρτίου 1836).
  • Στην Αιθιοπία γιορτάζεται η επέτειος της Μάχης της Άντουα (2 Μαρτίου 1896), στην οποία οι αιθιοπικές δυνάμεις, συνεπικουρούμενες από ρώσους και γάλλους εθελοντές, νίκησαν τους Ιταλούς και εξασφάλισαν την ανεξαρτησία της χώρας.
  • Ημέρα της Εργασίας στην Αυστραλία.

Πηγή: sansimera.gr

Δείτε επίσης:

Ψαράδες έπιασαν γιγάντια σφυρίδα 133 κιλά

Καλό μήνα με “Μάρτη”

Δέκα χρόνια από την δολοφονία δύο ηρώων αστυνομικών

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα

Στην ίδια κατηγορία