Απίστευτο ρεκόρ: Η γυναίκα που θεωρείται ότι γέννησε τα περισσότερα παιδιά στην ιστορία

Απίστευτο ρεκόρ: Η γυναίκα που θεωρείται ότι γέννησε τα περισσότερα παιδιά στην ιστορία

Γέννησε 27 φορές,16 φορές δίδυμα, επτά φορές τρίδυμα και τέσσερις φορές τετράδυμα, 69 μωρά στο σύνολο

Απίστευτο ρεκόρ: Η γυναίκα που θεωρείται ότι γέννησε τα περισσότερα παιδιά στην ιστορία. Ο αριθμός τους είναι τόσο μεγάλος, που κάποιοι αμφισβητούν την εγκυρότητα της ιστορίας της.

Πόσα παιδιά μπορεί να αποκτήσει κάποιος αν τεκνοποιεί ασταμάτητα στη διάρκεια της γόνιμης ζωής του; Ένας πατέρας πάρα πολλά, σύμφωνα και με το παράδειγμα του Τζένγκις Χαν, που μια εκτίμηση τον θέλει πρόγονο 16 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο (περίπου όσος είναι ο πληθυσμός της Ολλανδίας).

Για μια μητέρα όμως οι περιορισμοί είναι περισσότεροι, για παράδειγμα λόγω της εγκυμοσύνης που καθεμία καταλαμβάνει εννέα μήνες από τη ζωή της. Ωστόσο τα Ρεκόρ Γκίνες γράφουν για μια Ρωσίδα του 18ου αιώνα που φαίνεται να πέρασε όλα τα γόνιμα χρόνια της εγκυμονούσα. Το μόνο που γνωρίζουμε για εκείνη είναι ότι υπήρξε σύζυγος ενός αγρότη, του Feodor Vassilyev. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, ονομαζόταν Valentina.

Η Valentina Vassilyev, λοιπόν, βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, γέννησε 27 φορές: 16 φορές δίδυμα, επτά φορές τρίδυμα και τέσσερις φορές τετράδυμα. 69 μωρά στο σύνολο, από τα οποία τα 67 πρόλαβαν να μεγαλώσουν. Ύποπτο ποσοστό, σε μια εποχή που η βρεφική και παιδική θνησιμότητα ήταν στα ύψη.

Το δεύτερο ύποπτο με την περίπτωσή της ήταν ότι ο σύζυγός της τή χώρισε, σε κάποια φάση, και ξαναπαντρεύτηκε, για να αποκτήσει ακόμα 18 παιδιά με τη δεύτερη γυναίκα του. Έτσι, αν τα νούμερα ευσταθούν, ο εξαιρετικά καρπερός εκείνος αγρότης έγινε πατέρας συνολικά 87 παιδιών.

Ένας συγγραφέας, ο Adam Hadhazy, αφού εξέτασε τη μυστηριώδη περίπτωση της Valentina, έγραψε ότι «θα πρέπει να ήταν έγκυος για 18 από τα 40 [γόνιμα] χρόνια της ζωής της – δύο δεκαετίες να λιγουρεύεται πίκλες και παγωτό». Παρά τις αμφιβολίες, το βιβλίο Γκίνες τη χαρακτηρίζει «την πιο γόνιμη μητέρα της ιστορίας» και εμείς δεν έχουμε παρά να υποκλιθούμε στην υπομονή εκείνης της γυναίκας που μεγάλωσε μια στρατιά παιδιών.

Πηγή: womantoc.gr

Δείτε επίσης:

Γροθιά στο στομάχι το βίντεο από το «Χαμόγελο του παιδιού» για το bullying- «Δεν αντέχω άλλο »

Γουρουνάκι γεννήθηκε με δυο κεφάλια και τρία μάτια σε ένα σώμα

Ελάφι κυκλοφορεί με κομμένο κεφάλι στα κέρατά του

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία