Η γυναίκα… Πινόκιο: Διπλασιάστηκε η μύτη της μετά από μια σπάνια “ανωμαλία”

Η γυναίκα… Πινόκιο: Διπλασιάστηκε η μύτη της μετά από μια σπάνια "ανωμαλία"

Ευχαριστώ τον Θεό καθημερινά που είμαι ακόμα εδώ για να πω την ιστορία μου, λέει η ίδια

Η γυναίκα… Πινόκιο: Διπλασιάστηκε η μύτη της μετά από μια σπάνια “ανωμαλία”.

Η Laudiane Fernandes έχει υποβληθεί σε οκτώ χειρουργικές επεμβάσεις λόγω συσσώρευσης αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα της μύτης της που τις προκαλούσαν αιμορραγίες και επιληπτικές κρίσεις.

Σε οκτώ χειρουργικές επεμβάσεις, μετά τις οποίες κατάντησε να μοιάζει σαν τον… Πινόκιο, όπως χαρακτηριστικά τη χλευάζουν στον δρόμο ή στα social media, έχει υποβληθεί μια Βραζιλιάνα, προκειμένου να απαλλαγεί από μια σπάνια «ανωμαλία» στη μύτη της.

Από πολύ μικρή ηλικία, η Laudiane Fernandes υπέφερε λόγω συχνής αιμορραγίας της μύτης της, ενώ στα 16 της οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι γι’ αυτό ευθυνόταν η συσσώρευση αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα της που σχημάτιζαν εξογκώματα.

Τα εξογκώματα μάλιστα ήταν εμφανή κάτω από το δέρμα, τόσο στη μύτη της όσο και στο τριχωτό της κεφαλής, αλλά και γύρω από τα μάτια της.


Υποβλήθηκε έτσι σε οκτώ συνολικά χειρουργικές επεμβάσεις, συμπεριλαμβανομένης μιας για την αφαίρεση αιμαγγειώματος από τη μύτη της, κατά την οποία αφαιρέθηκε και δέρμα, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ολοκληρωτική αναμόρφωση.

Το επιδιορθωμένο ωστόσο δέρμα μολύνθηκε και η μύτη της Laudinane… κατέρρευσε, με αποτέλεσμα οι χειρουργοί να πάρουν μόσχευμα δέρματος από το εσωτερικό του μάγουλού της για να την ανασκευάσουν.

Μια διαδικασία, η οποία την άφησε με μύτη διπλάσια σε μέγεθος από την κανονική της και με ουλές.

«Μετά από πέντε ώρες, η επέμβαση ολοκληρώθηκε και παρ’ όλο που ένιωσα χαρούμενη γιατί είχα ξανά μύτη, στεναχωρήθηκα για την εμφάνισή μου και όλες τις ουλές που είχαν μείνει», εξομολογείται η 45χρονη αισθητικός.

Μετά από τρεις μήνες χρειάστηκε να επισκεφθεί ξανά το νοσοκομείο, προκειμένου οι γιατροί να βεβαιωθούν ότι ο οργανισμός της δεν θα απέρριπτε το μόσχευμα, ωστόσο όλο αυτό το διάστημα έδινε επίσης «μάχη» για την ψυχική της υγεία, καθώς της έλειπαν το σχολείο και οι φίλοι της.

«Η μαμά μου συνήθιζε να κλαίει και να ανησυχεί ότι δεν θα έχουμε αρκετά χρήματα για να καλύψουμε οικονομικά όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις μου και ήμουν στεναχωρημένη κάθε μέρα», εκμυστηρεύεται.

Μόλις όμως επέστρεψε στο σχολείο, την περίμενε ένας άλλος εφιάλτης, καθώς οι συμμαθητές της τη φώναζαν «Πινόκιο», υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι έμοιαζε με «εξωγήινο», λόγω της μύτης της. Κάτι που τη συνέτριψε ακόμα περισσότερο ψυχολογικά.

«Έμαθα όμως να είμαι δυνατή και γενναία καθώς δεν είχα άλλη επιλογή και αν οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να δεχτούν τη διαφορετικότητά μου, τότε το μόνο που μου έδειχναν ήταν πως στην πραγματικότητα δεν τους άρεσε ο εαυτός τους», προσθέτει.

Λόγω της σπάνιας ανωμαλίας στο δέρμα της, η μικρή Laudiane υπέφερε από σοβαρές αιμορραγίες στη μύτη και επιληπτικές κρίσεις, οι οποίες επιδεινώθηκαν σε σημείο που μπαινόβγαινε στο νοσοκομείο σε τακτική βάση.

Ήρθε αντιμέτωπη με αυτά τα συμπτώματα για πρώτη φορά στο δημοτικό, όταν ήταν μόλις πέντε ετών, ενώ οι ρινορραγίες επιδεινώθηκαν σε σημείο που δεν περνούσε μέρα χωρίς να αιμορραγεί.

«Πέρασα το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής μου ηλικίας στους διαδρόμους του νοσοκομείου», θυμάται.

Οι γιατροί αποφάσισαν έτσι ότι η καλύτερη λύση γι’ αυτήν ήταν η χειρουργική επέμβαση στη μύτη της, προκειμένου να αφαιρεθούν τα αιμοφόρα αγγεία που είχαν συσσωρευτεί.

«Έκανα οκτώ χειρουργικές επεμβάσεις και στην τελευταία προσπάθησαν να επανασυνδέσουν το δέρμα στη μύτη μου, ωστόσο αυτό είχε ως αποτέλεσμα μια μόλυνση και να χάσω μέρος της.

Έμεινα με ένα παρεκκλιμένο διάφραγμα που μου έφερε μεγάλη δυσκολία στην αναπνοή και εξαιτίας αυτού, ήξερα ότι δεν είχα άλλη επιλογή παρά να τους αφήσω να ανακατασκευάσουν τη μύτη μου με μέρος του μάγουλού μου», περιγράφει η Fernandes.

«Ευχαριστώ τον Θεό καθημερινά που είμαι ακόμα εδώ για να πω την ιστορία μου. Δεν ντρέπομαι ούτε νιώθω κατώτερη από κανέναν άλλο λόγω της εμφάνισής μου και πιστεύω ότι όλο αυτό με έκανε πραγματικά πιο δυνατή και δεν θα με εμποδίσει να ζήσω τα όνειρά μου», καταλήγει η 45χρονη προσφέροντας ένα πραγματικό μάθημα ζωής.

Πηγή: sputniknews.gr

Δείτε επίσης:

Μία ζωή βουτηγμένη σε διαμάντια: Πώς η πιο διάσημη λησταρχίνα κοσμημάτων πιάστηκε να κλέβει τρόφιμα

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία