Η ανάσταση ενός παιδιού που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό στην Τρίπολη το 1999

Η ανάσταση ενός παιδιού που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό στην Τρίπολη το 1999

Η κοπέλα αυτή πλέον έχει παντρευτεί και έχει αποκτήσει και 2 παιδιά

Η ανάσταση ενός παιδιού που είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό στην Τρίπολη το 1999. Με αφορμή το τελευταίο συγκινητικό και πολύ θλιβερό περιστατικό που συνέβη στην Κρήτη με το 3χρονο αγοράκι, ήρθε στο φως η ιστορία της 25χρονης πλέον Παναγιώτας η οποία είχε πέσει σε ένα βαρέλι με νερό όταν ήταν 3,5 χρονών το 1999.

Όπως μας εξιστόρησε η παιδίατρος κυρία Γεωργία Παναγοπούλου, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, κάτι ανάλογο είχε συμβεί στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης το 1999, όπου τότε υπηρετούσε.

Ήταν μεσημέρι, γύρω στις 14:15, επικρατούσε ησυχία στο νοσοκομείο, όταν έφτασε στα εξωτερικά ιατρεία ένα παιδί από μια γνωστή σε εμάς οικογένεια Ρομά το οποίο ενώ έπαιζε , είχε πέσει μέσα σε ένα βαρέλι με νερό.

Οι τσιγγάνοι, ανέφερε η κυρία Παναγοπούλου είναι φίλοι μας, και ανήκουν σε ένα κομμάτι της εργασιακής και της υπόλοιπης ζωή μας.

Το μεσημέρι και ενώ η ίδια βρισκόταν σε υπηρεσία, έφτασε στα εξωτερικά ιατρεία του Παναρκαδιακού ένα μικρό κορίτσι, περίπου 3,5 χρονών, παγωμένο, άσφυγμο, χωρίς ζωτικά σημεία. Τους είπαν ότι την βρήκαν μέσα στο βαρέλι με το νερό, όπου είχε μπει για να φτάσει την κούκλα με την οποία έπαιζε.

Η κυρία Σιδερή βρίσκονταν στην διοικητική υπηρεσία και το παρέλαβαν οι γιατροί στα εξωτερικά, οι οποίοι διασωληνώσαν το παιδί επί τόπου και αμέσως το ιατρικό προσωπικό έσπευσε να βοηθήσει, μεταφέροντας το παιδί στην παιδιατρική κλινική.

Συνεχίζαμε τις προσπάθειες ανάνηψης (ΚΑΡΠΑ) και το παιδί δεν ανταποκρινόταν. Βγήκα έξω μα παρηγορήσω την γιαγιά, λέγοντας ότι όλα θα πάνε καλά, πιστεύοντας όμως ότι το παιδί έχει καταλήξει.

Το παιδί ήταν παγωμένο, δεν ξέρουμε πόσες ώρες είχε μείνει στο βαρέλι μες το νερό, πρόσθεσε η κυρία Παναγοπούλου και συνέχισε λέγοντας:

Ξαφνικά ενώ ακροαστήκαμε την καρδιά της, αντιληφθήκαμε ότι το παιδί έδωσε σημεία ζωής και συνεχίσαμε να το ζεσταίνουμε με γάζες σιγά- σιγά και έπειτα το παιδί φαίνεται να πήρε μπροστά και το κατεβάσαμε στην μονάδα εντατικής θεραπείας, από εκεί και αφού το σταθεροποιήσαμε με φάρμακα και αναπνευστήρα. Έπειτα η κυρία Σιδερή, η γιατρός μας, το συνόδεψε στο Νοσοκομείο Παίδων ”Αγία Σοφία”.

Οι γιατροί της Αθήνας αποδοκίμασαν τις προσπάθειες που είχαν κάνει οι γιατροί της Τρίπολης, εκφράζοντας την έκπληξη τους, καθώς πίστευαν ότι με όλες αυτές τις προσπάθειες ανάνηψης το παιδί θα κατέληγε φυτό, με προβλήματα εάν και εφόσον επιζούσε.

Η κυρία Παναγοπούλου αναφέρει πως στην Αθήνα βοήθησαν πάρα πολύ και μετά από μέρες διασωλήνωσης το παιδί συνήλθε και μεταφέρθηκε στην κλινική. Η εικόνα του παιδιού δεν ήταν καλή, είχε ρινογαστρικό σωλήνα, δεν ανταποκρινόταν σε πολλά ερεθίσματα και δεν περπατούσε.

Οι συγγενείς είχαν ζητήσει να μεταφερθεί πίσω στην Τρίπολη για να το έχουν κοντά τους και τότε ήταν που είχε πάει στο Παναρκαδικό.

Του κάναμε φυσικοθεραπείες, προσπαθήσαμε να το ταΐσουμε, καταφέραμε και το κινητοποιήσαμε και σε περίπου 2 μήνες πήγε στο σπίτι του, για να δεχθεί εκείνη την φροντίδα που οι γονείς του μπορούσαν να του δώσουν.

Οι γονείς της μικρής ζήτησαν από τους νοσηλευτές και τους γιατρούς, που πάλεψαν για να σώσουν το παιδί τους, να βαφτίσουν την μικρή, στη Ι.Μ. Έλωνας στο Λεωνίδιο και να της δώσουν το όνομα της Παναγίας.

Φανερά ενθουσιασμένοι από την καλή εξέλιξη του παιδιού, οι γιατροί δέχτηκαν με χαρά την πρόταση αυτή.

Ο κ. Δάβρος ο διευθυντής της κλινικής, έφερε το ANT1 και κάλυψε το γεγονός.Ο παππούς της μικρής ήθελε να συνεισφέρει και αυτός στα έξοδα της βάφτισης άλλα δεν το δεχτήκαμε και δεσμευθήκαμε να επαναληφθεί το γλέντι της βάφτισης.

Η κυρία Παναγοπούλου με μεγάλό ενθουσιασμό περιέγραψε το γλέντι αυτό, τονίζοντας πως της έκανε εντύπωση η ενδυμασία των κοριτσιών.

Το θαύμα αυτό έμεινε για πολύ καιρό αποτυπωμένο στην μνήμη των γιατρών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Η κοπέλα αυτή πλέον έχει παντρευτεί και έχει αποκτήσει και 2 παιδιά.

Πηγή: arcadiaportal.gr

Δείτε επίσης:

Mary Ellen Wilson: Το κορίτσι που έγινε σύμβολο κατά της παιδικής κακοποίησης

Πριν 30 Χρόνια γέννησε τα Πρώτα Εξάδυμα Κορίτσια στην Ιστορία. Δείτε Πως είναι Σήμερα οι 6 Αδερφές!!!

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα

Στην ίδια κατηγορία