Γουρούνια έμαθαν να παίζουν video games

Γουρούνια έμαθαν να παίζουν video games- Πηγή: sputniknews.gr

Στην αρχή οι επιστήμονες δίδαξαν τα γουρούνια να χρησιμοποιούν joystick με τις μουσούδες τους

Γουρούνια έμαθαν να παίζουν video games. Ο Άμλετ και η Ομελέτα δύο γουρούνια ράτσας Γιορκσάιρ και η Έμπονι και ο Άιβορι δυο μίνι γουρουνάκια ράτσας Πανεπίντο είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές του είδους τους.

Όχι για τη νοστιμιά τους, αλλά γιατί αποτέλεσαν το επίκεντρο μιας μελέτης που εξέτασε εάν τα γουρούνια είναι σε θέση να μάθουν να παίζουν ένα video game και οι ικανότητες που επέδειξαν εξέπληξαν ακόμη και τους ίδιους τους επιστήμονες.


Cute Pig Playing Video Games

Οι επιστήμονες Κάντις Κρόνεϊ και Σάρα Μπόισεν συνέγραψαν μια μελέτη στα συγκεκριμένα γουρουνάκια που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Frontiers in Psychology κι εξετάζει τις γνωστικές διαδικασίες, όπως, για παράδειγμα, η μνήμη, η προσοχή και τα νοήματα, στα ζώα φάρμας.

Στην αρχή οι επιστήμονες δίδαξαν τα γουρούνια να χρησιμοποιούν joystick με τις μουσούδες τους.

Στη συνέχεια τους έμαθαν πώς να χρησιμοποιούν τον μοχλό για να παίξουν ένα video game σε μια οθόνη μπροστά τους.

«Κάθε γουρούνι εκτελούσε πολύ καλύτερα απ’ ό,τι θα συνέβαινε εάν έπαιζε στην τύχη, κάτι που δείχνει ότι το ζώο καταλάβαινε ότι η κίνηση του joystick συνδεόταν με τον κέρσορα στην οθόνη του υπολογιστή»

σχολίασαν οι επιστήμονες.

Τα γουρούνια κάθε φορά που έπαιζαν καλά ανταμείβονταν με τροφή, ενώ αντιδρούσαν και στη λεκτική ενθάρρυνση από τους ερευνητές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι επιδόσεις των γουρουνιών στο παιχνίδι που αρχικά είχε σχεδιαστεί για να εξετάσει τις νοητικές ικανότητες πρωτευόντων θηλαστικών όπως οι χιμπαντζήδες ήταν λιγάκι υποδεέστερες, αλλά οι επιστήμονες υποψιάζονται πως αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι το video game είχε φτιαχτεί για ζώα με μακρινή όραση και μεγαλύτερη οξύτητα.

Οι επιστήμονες τώρα εξετάζουν την επέκταση της έρευνας με τη χρήση οθόνης touch screen για το κατά πόσο είναι δυνατή να επιτευχθεί η επικοινωνία με τα γουρούνια μέσω υπολογιστών με σύμβολα.

Πηγή: sputniknews.gr

Δείτε επίσης:

Συνελήφθησαν 11 πρίγκιπες για διαδήλωση κατά της λιτότητας

Πρώην συμμαθητές ανακάλυψαν ότι είναι δίδυμα αδέρφια

Μωράκι γεννήθηκε με ένα σημάδι σε σχήμα καρδιάς

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία