Γάτα-μποντιμπιλντεράς: Ψιψίνα με σπάνια πάθηση έχει μπράτσα σαν Σβαρτσενέγκερ – Φωτογραφία

Μια γατούλα έγινε viral στα social media εξαιτίας μιας γενετικής πάθησης που την κάνει να έχει τρομερούς μύες και να μοιάζει με μπόντι μπίλντερ

Η παράξενη γάτα υποφέρει από μια γενετική υπερτροφία των μυών, που κάνει να τη μυϊκή της μάζα να αυξάνεται υπέρμετρα, με τη γατούλα να μοιάζει πλέον με αθλητή του μπόντι μπίλντινγκ.Εξαιτίας της κατάστασής της, η έλλειψη της πρωτεΐνης μυοστατίνης προκαλεί υπέρμετρη αύξηση των μυϊκών κυττάρων, με αποτέλεσμα οι μύες της να γίνονται τεράστιοι.

Hφωτογραφία της γάτας ανέβηκε στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης Reddit, με το σχόλιο που τη συνοδεύει να αναφέρει: «Κατοικίδια γάτα υποφέρει από μυϊκή υπερτροφία σχετιζόμενη με την έλλειψη μυοστατίνης – μια σπάνιας κατάσταστη που κάνει τους μύες να μεγαλώνουν ανεξέλεγκτα».

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι χρήστες στο δημοφιλές social media εντυπωσιάστηκαν από τη γατούλα με τα τρομερά ποντίκια και πλημμύρισαν την ανάρτηση με χιλιάδες σχόλια.

«Πάω στοίχημα ότι νιαουρίζει σαν κινητήρας» έγραψε με χιούμορ κάποιος σχολιαστής για τη γάτα-μποντιμπιλνταρά.

«Όχι Σάρα, δεν νομίζω ότι θα κατέβω από το τραπέζι» είπε η μπρατσαρού γατούλα στην αφεντικίνα της, δια στόματος ενός άλλου χρήστη.

«Σίγουρα, νιαουρίζει με αυστριακή προφορά» αστειεύτηκε ένας άλλος σχολιαστής, κάνοντας μιας ευθεία στον αυστριακής καταγωγής Άρνολντ Σβρατσενέγκερ.Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι δεν είναι μόνοι οι γατούλες που μπορεί να υποφέρουν από τη συγκεκριμένη μυϊκή υπερτροφία.

Έχει επίσης παρατηρηθεί σε βοοειδή, τρωκτικά, πρόβατα, σκυλιά, ακόμα και ανθρώπους.

Κι αν αναρωτιέστε κατά πόσο μια τέτοια γενετική πάθηση είναι καλή ή κακή για τους πάσχοντες, σύμφωνα με το περιοδικό Popular Science έχει τόσο θετικές όσο και αρνητικές συνέπειες.

«Καθένας από εμάς έχει δύο αντίγραφα του γονιδίου που κωδικοποιεί τη μυοστατίνη.

Κληρονομώντας ένα μεταλλαγμένο αντίγραφο γίνεσαι ετερόζυγωτικός στο συγκεκριμένο γονίδιο. Και τα ζώα με αυτό το μοτίβο είναι ασυνήθιστα μυώδη και δυνατά, χωρίς να είναι τόσο εξόφθαλμα αφύσικα» σχολιάζει το Popular Science.

«Μόνο όταν είσαι ομόζυγωτικός – έχεις δηλαδή και τα δύο αντίγραφα του γονιδίου μεταλλαγμένα – γίνεσαι εντελώς αφύσικος» ανέφερε.

Δείτε το βίντεο:

πηγη- sputniknews.gr

Δείτε επίσης:

Άγιοι Βασίληδες κάνουν μαθήματα στο Λονδίνο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία