Έφτιαξε περιστρεφόμενο σπίτι για να γλιτώσει την… γκρίνια της γυναίκας του

Τι λέει ο ερασιτέχνης μηχανικός, που έφτιαξε το περιστρεφόμενο σπίτι, το οποίο μπορεί να αλλάζει… θέα στην διάρκεια της ημέρας

Ένας άντρας από τη Βοσνία – Ερζεγοβίνη βαρέθηκε να ακούει τη γυναίκα του να γκρινιάζει ότι δεν της αρέσει η θέα από το παράθυρο κι έφτιαξε ένα περιστρεφόμενο σπίτι.

Το κατασκεύασε πάνω σε περιστρεφόμενο άξονα, με αποτέλεσμα να αλλάζει προσανατολισμό κατά την διάρκεια της ημέρας και να έχει διαφορετική θέα.

Το οίκημα βρίσκεται σε μια εύφορη πεδιάδα στη βόρεια Βοσνία κοντά στην πόλη Σρμπατς. Περιστρέφεται γύρω από έναν άξονα 7 μέτρων που σχεδιάστηκε από τον Βοτζιν Κούσιτς.

Ο 72χρονος Σερβοβοσνιος έφτιαξε το σπίτι μόνος του. Το στερέωσε πάνω σε ένα μηχανισμό περιστροφής εναλλακτικών μικρών ταχυτήτων. Το σπίτι έτσι προσφέρει στη διάρκεια της μέρας διαφορετική θέα, εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες και έχει καταργήσει την… συζυγική κρεβατομουρμούρα.

Ο Κούσιτς δεν έχει πανεπιστημιακή μόρφωση. Έφτιαξε τον άξονα και τον μηχανισμό περιστροφής με ηλεκτρικά μοτεράκια και τροχούς από ένα παλιό στρατιωτικό όχημα.

Πηγή:nkv.antenna.gr

Δείτε επίσης:

Μια τεράστια όρθια πατάτα τοποθέτησαν σε χωριό της Κύπρου

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία