Άνοιξε το στόμα για πρώτη φορά στη ζωή της και έφαγε στερεά τροφή: Η απίστευτη δοκιμασία 30χρονης

Άνοιξε το στόμα για πρώτη φορά στη ζωή της και έφαγε στερεά τροφή: Η απίστευτη δοκιμασία 30χρονης

Σε μια εξαιρετική δύσκολη χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε γυναίκα στην Ινδία προκειμένου να μπορέσει να δοκιμάσει στερεά τροφή για πρώτη φορά στη ζωή της!

Άνοιξε το στόμα για πρώτη φορά στη ζωή της και έφαγε στερεά τροφή: Η απίστευτη δοκιμασία 30χρονης.

Μια 30χρονη Ινδή η οποία δεν μπορούσε να ανοίξει το στόμα της από τότε που γεννήθηκε εξαιτίας μιας σπάνιας εκ γενετής συνένωσης του σαγονιού της με το κρανίο της, υποβλήθηκε σε εξαιρετικά σύνθετη χειρουργική επέμβαση στο νοσοκομείο Sir Ganga Ram του Δελχί.

Η επέμβαση ήταν επιτυχής και η γυναίκα μπόρεσε να ανοίξει το στόμα για πρώτη φορά στη ζωή της!

«Το άνοιγμα του στόματος ήταν τόσο μικρό που δεν ήταν καν σε θέση να αγγίξει τη γλώσσα της με το χέρι της. Τα τελευταία 30 χρόνια, δεν ήταν σε θέση να φάει στερεά τροφή και είχε δυσκολία στην ομιλία. Είχε χάσει σχεδόν όλα τα δόντια της λόγω οδοντικής μόλυνσης» ανέφερε το νοσοκομείο σε ανακοίνωσή του.

Το νοσοκομείο πρόσθεσε ότι η ασθενής είχε αναπτύξει όγκο στο πρόσωπο, ενώ δεν έβλεπε κι από το δεξί μάτι.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της 30χρονης Astha Mongia ήταν «τόσο περίπλοκη» που κορυφαία νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Ντουμπάι δεν την ανέλαβαν, θεωρώντας ότι δεν υπήρχε «χειρουργική λύση» στο πρόβλημα της γυναίκας.

Η ομάδα των γιατρών που ανέλαβαν την επέμβαση περιλάμβανε εξειδικευμένους γιατρούς από το τμήμα πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου, τη μονάδα αγγειακής και ενδο-αγγειοχειρουργικής, καθώς και έμπειρους αναισθησιολόγους.

«Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη χειρουργική επέμβαση υψηλού κινδύνου μετά από εκτεταμένες συζητήσεις και σχεδιασμό με ακτινολογικούς και ειδικούς στα αγγεία» ανέφερε το νοσοκομείο.

Στο πλαίσιο της επικίνδυνης επέμβασης, ειδική ουσία εισήχθη με ένεση στην ασθενή προκειμένου να συρρικνωθούν τα γεμάτα αίμα αγγεία και εν συνεχεία έπρεπε να απομακρυνθούν νευροαγγειακοί σχηματισμοί. Σύμφωνα με τους γιατρούς, οπουδήποτε λάθος θα μπορούσε να οδηγήσει στον θάνατο της ασθενούς.


Οι γιατροί δήλωσαν πως από το άνοιγμα του στόματος, το οποίο ήταν μόλις 2,5 εκατοστά όταν εισήχθη στο νοσοκομείο, με την επέμβαση αυξήθηκε στα 3 εκατοστά. Κανονικά, ένας άνθρωπος έχει άνοιγμα στόματος μεταξύ 4 και 6 εκατοστά.

«Είναι θαύμα που μπορώ να ανοίξω το στόμα μου και να φάω χωρίς καμία δυσκολία. Είμαι πολύ χαρούμενη» δήλωσε η Astha βγαίνοντας από το νοσοκομείο. Με χαρά αποκάλυψε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που μίλησε «καθαρά» εδώ και 30 χρόνια.

Πηγή: sputniknews.gr

Δείτε επίσης:

Συνταγές με τζιτζίκια: Ένας σεφ μαγειρεύει πιάτα με έντομα στις ΗΠΑ

Πήγε για σολάριουμ και βρήκε μέσα στον θάλαμο ένα… πτώμα

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία