Ανεστανάρηδες στην Ιαπωνία

Ανεστανάρηδες στην Ιαπωνία

«Το να περνάς το σώμα σου μέσα από τις φλόγες καθαρίζει την ψυχή σου και παραδίδει τις προσευχές σου στον Βούδα» είπε ένας βουδιστής μοναχός

Ανεστανάρηδες στην Ιαπωνία. Οι Ιάπωνες προσκυνητές προσευχήθηκαν για την ασφάλεια τη δική τους και των οικογενειών τους χθες περπατώντας χωρίς παπούτσια παρέα με βουδιστές μοναχούς πάνω σε αναμμένα κάρβουνα κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου φεστιβάλ κοντά στο βουνό Τακαζάν.Η πυροβασία ήταν πιο έντονη από ό,τι συνήθως, επειδή οι συμμετέχοντες ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το φεστιβάλ περιορίστηκε επίσης σε 1.000 συμμετέχοντες. Πέρυσι, δεν ήταν ανοιχτό στο κοινό λόγω της πανδημίας του Covid-19.«Το να περνάς το σώμα σου μέσα από τις φλόγες καθαρίζει την ψυχή σου και παραδίδει τις προσευχές σου στον Βούδα», είπε ο Κοσμού Καμιμούρα, ένας βουδιστής μοναχός από τον Ναό Γιακουουίν του Τακαζάν.«Ιστορικά, το βουνό Τακαζάν είναι ένα σημαντικό μέρος για να προσευχηθούμε για την απελευθέρωση από πληγές, οπότε ένιωσα ότι πρέπει να διοργανώσουμε το φεστιβάλ φέτος με ορισμένες προφυλάξεις».

Το φεστιβάλ, που ονομάζεται hiwatari matsuri στα ιαπωνικά, έχει ιστορία περίπου 50 ετών στο Mτ. Τακαζάν.Οι μοναχοί έβαλαν φωτιά σε ξύλο και φύλλα από ιαπωνικά κυπαρίσσια, δημιουργώντας μια έντονη φωτιά. Στη συνέχεια έριξαν νερό στις φλόγες, συνέλεξαν τη θράκα που τοποθετήθηκε σε δύο λωρίδες, πάνω στις οποίες περπατούσαν χωρίς παπούτσια, ενώ έψαλλαν.

Οι λάτρες ακολούθησαν τους μοναχούς, φορώντας μάσκες εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ μερικοί μοναχοί μετέφεραν εκείνοι τα μικρά παιδιά.

Πηγή: naftemporiki.gr Reuters

Δείτε επίσης:

Συνεδρία με ένα πρόβατο

Δυο κεφάλια σε ένα σώμα: 15 από τα πιο παράξενα δικέφαλα ζωάκια στον κόσμο

Θύμα τροχαίου ζωντάνεψε πάνω στο ιατροδικαστικό τραπέζι

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία