Ξεκινά η νέα χορευτική χρονιά για τη ΦΑΤΑ

Επειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αδράνειας, εξαιτίας των περιοριστικών…

Επειτα από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα αδράνειας, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, οι πολιτιστικοί σύλλογοι αρχίζουν να προγραμματίζουν την επόμενη μέρα και τον χειμώνα που έρχεται με την ευχή να μην αναστείλουν ξανά τις δραστηριότητες τους.

Την αρχή κάνει η Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας της Αθαμανίας (Φ.Α.Τ.Α.) που ανακοίνωσε ότι από αυτή την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα χορευτική χρονιά.

Τα μαθήματα θα γίνουν στον χώρο του 6ου ΚΑΠΗ Τρικάλων (Πράσινη Γωνιά) στις 6 το απόγευμα.

«Μετά από την δύσκολη περίοδο που περάσαμε όλοι μας, ήρθε η ώρα να ανοίξουμε τις πόρτες της  Αδελφότητά μας  και να ξεκλειδώσουμε και πάλι το μεράκι μας για την παράδοση» ανέφερε η πρόεδρος της ΦΑΤΑ κα. Έλενα Ραπτη, τονίζοντας ότι τα χορευτικά θα γίνονται με όλα τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται.

Ωστόσο, η δραστηριότητα δε θα σταματήσει στην εκμάθηση των παραδοσιακών χορών, αλλά στην επαφή με των παιδιών με τα ήθη και τα έθιμα των Βλάχων.

«Θα γίνει μια προσπάθεια παρουσίασης διάφορων δραστηριοτήτων της καθημερινής ζωής των Βλάχων προκειμένου τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν βιώματα των προγόνων τους» ανέφερε η κα. Ράπτη.

Αυτό λοιπόν που σχεδιάζει το Διοικητικό Συμβούλιο είναι να μάθει στα παιδιά πώς να φτιάχνουν  παραδοσιακά φαγητά, πτυχές από την καθημερινή ζωή των Βλάχων και τα ήθη που διατηρούνται ζωντανά στο πέρασμα των χρόνων.

«Σκοπός της αδελφότητας είναι η διατήρηση της πολιτιστική μας ταυτότητας» υπογράμμισε η κα. Ράπτη και πρόσθεσε «δε θέλουμε να αρκεστούμε μόνο στα χορευτικά, αλλά να επικεντρωθούμε και στα ήθη και έθιμα  της περιοχής μας» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά στις επόμενες δράσεις της ΦΑΤΑ σύμφωνα με την κα. Ράπτη ακόμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί, λέγοντας ότι στόχος είναι να είναι πολλές, αρκεί να μας το επιτρέψει η πανδημία και να μην χρειαστεί να αναστείλουμε εκ νέου την δραστηριότητα μας.

Στην ίδια κατηγορία