Τελικά η μητρότητα έχει όριο ηλικίας;

μαιευτήριο

Χωρίς τέλος η στοχοποίηση των γυναικών που γίνονται μητέρες μετά τα 40

Τελικά η μητρότητα έχει όριο ηλικίας; Ένα ερώτημα που τίθεται συχνά από πολλούς, τονίζοντας πως τελικά ναι η μητρότητα έχει το δικό της όριο ηλικίας.

Είναι γνωστό ότι καμιά φορά η κατακραυγή του κόσμου είναι τόσο μεγάλη που προβληματίζει για το πόση «ανθρωπιά» έχει τελικά ο άνθρωπος.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί  η μητρότητα, η απόκτηση ενός παιδιού, που αποτελεί σημαντικό σταθμό στη ζωή της γυναίκας.

Αναμφισβήτητα βέβαια πολλοί είναι εκείνοι που βάζουν ημερομηνία λήξης για την πραγματοποίηση του σημαντικού αυτού σταθμού, κρίνοντας και επικρίνοντας αρκετές γυναίκες στις οποίες το βιολογικό ρολόι είτε αργεί να χτυπήσει, είτε από επιλογή  δημιουργούν την οικογένειά τους μετά τα 40.

Αλήθεια γιατί να κρίνουμε τις γυναίκες αυτές και όχι εκείνες που γεννούν και τα παρατάνε είτε σε ορφανοτροφεία είτε ακόμη και σε πιο ακραίες περιπτώσεις στα σκουπίδια, σκοτώνοντας το ίδιο τους το σπλάχνο;

Ποιος είναι τελικά αρμόδιος να ορίσει ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος;

Χαρακτηριστικό πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί η ηθοποιός Ιωάννα Παππά η οποία έγινε μητέρα στα 40 της.

Η κατακραυγή του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη σε σημείο που αν μπορούσαν οι σχολιαστές να δουν το πρόσωπο της ψυχής τους μάλλον θα τρόμαζαν.

 Η μητρότητα είναι ευλογία που κάθε γυναίκα η οποία έχει την χαρά να την ζει, δεν θα πρέπει να επικρίνεται για το πόσα χρόνια ζωής μετράει η μητέρα. Κριτήριο δεν είναι η ηλικία, αλλά η ανιδιοτελής αγάπη και αφοσίωση.

Και σ αυτό τον τομέα όμως η κοινωνία φροντίζει να θυμίσει το σκληρό της πρόσωπο, ο καθρέφτης της οποίας σπάει κάθε φορά τραυματίζοντας την ανεπανόρθωτα και απάνθρωπα.

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία