Ένας συμβολισμός, μία προσμονή και μία δήλωση για το φράγμα Μεσοχώρας

Ένας συμβολισμός, μία προσμονή και μία δήλωση για το φράγμα Μεσοχώρας

Του Λάζαρου Μάμαλη

Ο πρωθυπουργός έρχεται το Σάββατο για Ε65 και φράγμα Μεσοχώρας. Για το πρώτο ο δρόμος είναι βατός.

Η Κομισιόν άναψε το πράσινο φως , το υπουργείο Υποδομών έδωσε χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και από πίσω υπάρχει η μεγαλύτερη τεχνική εταιρεία της χώρας, η ΤΕΡΝΑ, που εγγυάται την υλοποίησή του.

Το δεύτερο, μοιάζει με γόρδιο δεσμό. Από τη μια οι προσφυγές, οι αποφάσεις του ΣτΕ και  από την άλλη οι πόροι που απαιτούνται για να υλοποιηθεί ακόμη και σ το έσχατο ενδεχόμενο της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, που δημιουργούν ένα κλίμα αμφισβήτησης για το ουσιαστικό αντίκρισμα των προσεχών εξαγγελιών.

Ωστόσο, υπάρχει και μια δεύτερη ανάγνωση που λέει πως δεν θα ξεσηκώνονταν Σαββατιάτικα ο Μητσοτάκης να έρθει με ελικόπτερο στη Μεσοχώρα αν δεν υπήρχε κάτι χειροπιαστό που να δείχνει το  φως στο τούνελ για την υλοποίηση του έργου.

Επί του παρόντος, στο τραπέζι υπάρχει ένας συμβολισμός, αυτός  της πρωθυπουργικής επίσκεψης, που μετά το κλίμα αμφισβήτησης για τη δυνατότητα υλοποίησης του  έργου μετά την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, επιβεβαιώνει το κυβερνητικό ενδιαφέρον, μία προσμονή για το ακριβές περιεχόμενο των εξαγγελιών και  μια δήλωση,  διά στόματος δημάρχου Πύλης Κώστα Μαράβα στον «ζυγό», ότι (λόγω της υπάρχουσας πολιτικής συγκυρίας),  «… θα είμαστε μ@λ@κες αν δεν κάνουμε το έργο».

Τρίκαλα: Η αγορά στενάζει και το λουκέτο καραδοκεί

Τι λέει η Αστυνομία για τα 25 κιλά χασίς σε χωριό των Τρικάλων

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία