Ασήκωτο το βάρος της πανδημίας για τα παιδιά

σχολέια

Σχολεία vs πανδημία

Τα βάρη της πανδημίας σηκώνουν τα παιδιά, τα οποία κάθε τρεις και λίγο αναγκάζονται να προσαρμοστούν σε νέες συνθήκες.

Ανοίγουν τα σχολεία, κλείνει το τμήμα, ανοίγει το τμήμα, κλείνουν τα σχολεία και πάει λέγοντας. Μάσκες παντού, τηλεκπαίδευση στην ανάγκη.

Πολλές οι αλλαγές, μεγάλη η δυσκολία στην προσαρμογή. Μπορεί το κουδούνι για την δια ζώσης εκπαίδευση στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να έχει χτυπήσει εδώ και καιρό, φαίνεται ωστόσο ότι τα κρούσματα στις σχολικές μονάδες καλά κρατούν.

Βέβαια αν ανακαλέσει κανείς στην μνήμη του τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άνοιξαν τον Σεπτέμβριο τα σχολεία, συγκρίνοντάς τες με τις τωρινές, θα καταλάβει πως το τότε με το τώρα δεν έχει καμία διαφορά.

Τι εννοούμε;  Μα φυσικά το οφθαλμοφανές.

Τον Σεπτέμβριο είδαμε τα παιδιά να επιστρέφουν στα σχολεία χωρίς ουσιαστικά μέτρα γι’ αυτό και ολοένα και περισσότερα τμήματα οδηγήθηκαν σε αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας τους.

Κάτι παρόμοιο βλέπουμε και τώρα αφού τα ελλιπή μέτρα στα σχολεία, οδηγούν αρκετά τμήματα στην τηλεκπαίδευση λόγω επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Επί της ουσίας δεν ελήφθησαν ουσιαστικά μέτρα προστασίας για μαθητές και δασκάλους, παρά μόνο ακολουθήθηκε το παλιό και αποδεδειγμένα ανεπαρκές μοτίβο.

Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι μία από τις βασικότερες ενστάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι ότι οι εκπαιδευτικοί δεν μπήκαν σε σειρά προτεραιότητας στους εμβολιασμούς αμέσως μετά τους εμβολιασμούς των υγειονομικών, παρόλο που βρίσκονται και οι ίδιοι εκτεθειμένοι σε μεγάλο κίνδυνο.

Την Δευτέρα βέβαια άνοιξαν και πάλι τα Γυμνάσια και τα Λύκεια την ώρα που οι ειδήμονες βγαίνουν στα κανάλια δηλώνοντας πως η απόφαση της επαναλειτουργίας των σχολείων μπορεί να αρθεί οποιαδήποτε ώρα και στιγμή.

Όλα αυτά την ώρα που οι μαθητές φοβούνται να αρρωστήσουν, μην τυχόν και τους κολλήσουν την ταμπέλα του κορωνοϊού, ενώ ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν γωνίες για να βήξουν.

Μήπως πριν ανοίξουν τα σχολεία, αυτή τη φορά θα έπρεπε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα, αποφεύγοντας το σύστημα ακορτνεόν στα σχολεία που επίσης επηρεάζει αρνητικά την ψυχολογία των μαθητών, θέτοντας σε κίνδυνο και την σωματική τους υγεία;

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία