Ξεκινούν προπονήσεις σε Γ’ Εθνική ανδρών και Α’ Εθνική γυναικών!

Θετική εξέλιξη!

Με επίσημη απόφαση της Πολιτείας οι ομάδες της Γ’ Εθνικής και Α’ Εθνικής γυναικών ποδοσφαίρου επιστρέφουν ξανά σε ρυθμούς προπονήσεων.

Την εξελίξη αυτή είχε προιδεάσει πριν λίγες μέρες ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς σε συνέντευξή του στη Δημόσια Τηλέοραση.

Πλέον, και με τη σύμφωνη γνώμη της επιτροπής λοιμοξιολόγων, οι δύο αυτές κατηγορίες, μαζί με την πρώτη κατηγορία του ποδοσφαίρου Σάλας και την Α2 μπάσκετ των Ανδρών επιστρέφουν στους αγωνιστικούς χώρους για ομαδικές προπονήσεις.

Σε πλήρη αγωνιστικό ρυθμό, με επανέναρξη των πρωταθλημάτων τους, ξεκινούν η Α1 Μπάσκετ γυναικών, χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών και τα πρωταθλήματα πόλο σε Άνδρες και Γυναίκες.

Αναλυτικά, η λίστα των αθλημάτων που επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς:

«H Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες εισηγήθηκε θετικά, αναφορικά με αιτήματα του Υφυπουργείου Αθλητισμού για την έναρξη αγώνων πρωταθλημάτων και προπονήσεων και η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 ενέκρινε ομόφωνα:

Την έναρξη των ΑΓΩΝΩΝ, το αργότερο στις 27-28/02/2021, των πρωταθλημάτων:

– μπάσκετ Γυναικών,

– χάντμπολ Ανδρών και Γυναικών

– Α1 πόλο Γυναικών και Ανδρών πόλο

με βάση τα ισχύοντα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και με την επισήμανση της επιστροφής των ομάδων στην έδρα τους αυθημερόν, όταν συμμετέχουν στην διεξαγωγή αγώνων εκτός νομού.

Την έναρξη των ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ στα πρωταθλήματα:

– Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου Γυναικών,

– Γ’ Εθνικής ποδοσφαίρου Ανδρών,

– Α2 μπάσκετ Ανδρών

– Α’ Εθνικής Ποδοσφαίρου Σάλας Ανδρών,

με τις προϋποθέσεις διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

Ανοιγουν κολυμβητήρια και χιονοδρομικά κέντρα

Ακόμη, ενέκρινε

Την έναρξη των προπονήσεων και στα κλειστά κολυμβητήρια για:

– αθλητές σωματείων σε αγωνιστικό επίπεδο,

– υποψηφίους των ΣΕΦΑΑ και των Στρατιωτικών Σχολών,

– άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (θεραπευτική κολύμβηση), υπό τους όρους τήρησης των αποστάσεων (ένα άτομο ανά 30 τ.μ. κολυμβητικής δεξαμενής), με κλειστά αποδυτήρια και διενέργειας εβδομαδιαίων τεστ.

Την έναρξη λειτουργίας επτά χιονοδρομικών κέντρων (χωρίς τη λειτουργία των σαλέ) για την προπόνηση των αθλητών που ανήκουν σε σωματεία χιονοδρομίας (με λίστες επικυρωμένες από την Ομοσπονδία), ώστε να καταστεί εφικτή η διεξαγωγή του πρωταθλήματος τον Μάρτιο, με τις προϋποθέσεις της χρήσης των lift από ένα άτομο, της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας και διενέργειας τεστ.»

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία