Τι θα γίνει με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;

αθλητικα

Ευχάριστα τα νέα

Ευχάριστα είναι τα νέα που έρχονται όσον αφορά την επανεκκίνηση της Γ’ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, κάτι που αναμένεται να οριστικοποιηθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες και να αρχίσουν και πάλι οι προπονήσεις στην εν λόγω κατηγορία, όπως ο ίδιος ο ΓΓΑ Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε.
Αυτό σημαίνει ότι η Γ’ Εθνική κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί κανονικά φέτος.


Το ερώτημα όμως που πλανάται είναι τι μέλλει γενέσθαι από εκεί και κάτω, δηλαδή με τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα;


Υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε και εκεί επανεκκίνηση ή η χρονιά θα πάει χαμένη.


Τη δεδομένη χρονική στιγμή, το θετικό σενάριο αναφέρει ότι εφόσον ξεκινήσει η Γ’ Εθνική (ίσως και χωρίς τεστ κορωνοιού κάθε εβδομάδα) μπορεί το ίδιο να γίνει και με τα τοπικά πρωταθλήματα.


Εξάλλου, εάν υπάρξει επανεκκίνηση αυτή δεν πρόκειται να συμβεί πριν τις αρχές Απριλίου. Μέχρι τότε ίσως τα κρούσματα να έχουν μειωθεί σημαντικά, ενώ ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας θα έχει εμβολιαστεί.
‘Αρα μπορεί να επιστρέψει η δράση στο ερασιτεχνικό χωρίς τεστ κορωνοιού και απλά με τα μέτρα προστασίας που ίσχυαν μέχρι αρχές Νοέμβρη.
Αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο.


Υπάρχει όμως και το απαισιόδοξο που κατά πολλούς είναι και το επικρατέστερο.


Δηλαδή η πολιτεία να μη ρισκάρει το άνοιγμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου φέτος, ειδικά από την ώρα που δεν υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης εβδομαδιαίων τεστ κορωνοιού.

Παράλληλα, σε αρκετές ενώσεις της χώρας τα πρωταθλήματα έχουν πολλές αγωνιστικές, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να παίζουν μέχρι και τον Ιούλιο, δηλαδή δε βγαίνουν οι ημερομηνίες για να γίνουν τόσα παιχνίδια.
Στα Τρίκαλα βέβαια, η ΕΠΣΤ προνόησε και με την αναδιάρθρωση του Καλοκαιριού, ορθώς μείωσε τον αριθμό των ομάδων.

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία