Σαμολαδάς: «Δεν βλέπω εφικτή έναρξη μέσα στον Δεκέμβρη»

Σαμολαδάς: «Δεν βλέπω εφικτή έναρξη μέσα στον Δεκέμβρη»

Ο γενικός διευθυντής του ΑΟΤ μίλησε για όλα

Στην αθλητική εκπομπή του FM 100 Ράδιο Ζυγός «Στα Γήπεδα η Ελλάδα αναστενάζει» μίλησε σήμερα το πρωί ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Τρίκαλα Νίκος Σαμολαδάς.

Ξεκίνησε εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την επανέναρξη των προπονήσεων:

«Είμαστε λίγο πιο χαρούμενοι σε σχέση με την προηγούμενη φορά που μιλήσαμε γιατί μπήκαμε στο γήπεδο για προπονήσεις. Είναι μια χρονιά τελείως διαφορετική απ’ όλες τις άλλες χρονιές που ζούσαμε στον χώρο αυτό, δεν μπορούμε να τα βάλουμε με την υγεία, ούτε με τους ανθρώπους αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις γιατί από αυτό θα εξαρτηθεί αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά».

Ο Νίκος Σαμολαδάς δεν θεωρεί εφικτή την έναρξη μέσα στον Δεκέμβρη: «Επειδή έχω πολλά χρόνια στον χώρο προσπαθώ να ζυγίσω την κατάσταση και να εκτιμήσω όλα όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα. Δεν θέλω να ευλογήσω τα γένια μου αλλά όταν είχα μιλήσει για Γενάρη είχα εκτιμήσει τα πραγματικά δεδομένα. Θα χαιρόμουν πολύ να παίξουμε μέσα στον Δεκέμβριο αλλά αυτό δεν το βλέπω εφικτό. Οι παίκτες με τίποτα μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα από την επανέναρξη των προπονήσεων δεν θα είναι έτοιμοι και αν το κάνουν αυτό θα είναι σε βάρος της υγείας των παικτών».

Θεωρεί πως η έναρξη των αγώνων θα γίνει στα τέλη του πρώτου δεκαήμερου του Γενάρη προβλέποντας και αλλαγές στην προκήρυξη: «Πιστεύω πως αν όλα πάνε καλά, πρώτα ο Θεός, έχουν υποχωρήσει τα κρούσματα και μας δώσουν το οκ να αγωνιστούμε αυτό θα  είναι λίγο πριν την ημερομηνία κυπέλλου που μας έχουν δώσει, δηλαδή 9 και 10 Ιανουαρίου. Δεν αποκλείω πάντως πρώτα να παίξουμε κύπελλο (σ.σ. είναι προγραμματισμένο για 12,13,14/01) και μετά κύπελλο. Είναι δεδομένο πάντως πως θα προχωρήσουμε και σε αλλαγή προκήρυξης γιατί το πρωτάθλημα δεν προλαβαίνει να ολοκληρωθεί όπως έχει προγραμματιστεί από την αρχή. Θα έχουμε πολλές αλλαγές στην κατηγορία».

Για την κατάσταση των παικτών με την επιστροφή στις προπονήσεις είπε: «Μπορώ να πω ότι οι παίκτες επέστρεψαν καλύτερα απ’ ότι ήταν. Είναι πολύ χαρούμενοι γιατί επέστρεψαν στον φυσικό τους χώρο, ήρθαν όλοι πολύ προσεγμένοι, στα κιλά τους και σε πολύ καλή φυσική κατάσταση. Επίσης πολύ θετικό είναι ότι βγήκαν αρνητικά όλα τα μοριακά τεστ που σημαίνει ότι τα παιδιά πρόσεχαν εκεί που ήταν».

Ο Νίκος Σαμολαδάς σημείωσε πως οι παίκτες είναι καλυμμένοι οικονομικά: «Αυτή την στιγμή οι παίκτες παίρνουν τα χρήματα της αναστολής όπως προβλέπεται από το κράτος και όποια παιδιά έχουν δόσεις συμβολαίου, δηλαδή έξτρα λεφτά από τον μισθό τους το πληρώνει η ομάδα. Κάποια νέα παιδιά τα χρήματα που παίρνουν είναι περισσότερα απ’ ότι θα έπαιρναν σε κανονικές συνθήκες».

Για το αν δικαιώθηκε από τις κινήσεις του καλοκαιριού τόνισε: «Η αλήθεια είναι το χαμηλό μπάτζετ που επιλέξαμε μας βγήκε σε καλό και δεν έχουμε την γκρίνια άλλων ομάδων με υψηλά συμβόλαια. Εμείς βέβαια δεν το κάναμε αυτό για να μην είμαστε ανταγωνιστικοί αλλά προσπαθήσαμε να βρούμε παιδιά νεαρά, να τους δώσουμε την ευκαιρία να παίξουν σε μια ομάδα σαν τα Τρίκαλα με βαριά φανέλα»

Απαντώντας σε φήμες περί ενίσχυσης ο Νίκος Σαμολαδάς σημείωσε πως δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση από την στιγμή που «δεν έχουμε δει ακόμη τα παιδιά που έχουμε αυτή την στιγμή στην ομάδα. Μόνη περίπτωση να έρθουν ένα, δύο παιδιά που θέλαμε το καλοκαίρι και είναι αυτή τη στιγμή διαθέσιμοι».

Για τις απολαβές των ομάδων από το τηλεοπτικό συμβόλαιο και το Στοίχημα σημείωσε:

«Το τηλεοπτικό συμβόλαιο έτσι πως είναι η κατάσταση είναι αρκετά καλά. Επίσης πολύ μεγάλη βοήθεια θα είναι τα χρήματα από τις Στοιχηματικές εταιρείες. Θα πάρουν όλες οι ομάδες μία πολύ μεγάλη οικονομική ανάσα και θα δικαιωθεί ο Ηλίας Αϊβάζογλου ο οποίος από την πρώτη στιγμή πίεζε προς αυτήν την κατεύθυνση».

Τέλος για τις τάσεις φυγής που εκφράζει τον τελευταίο καιρό ο Ηλίας Αϊβάζογλου σημείωσε: «Οι κουβέντες που κάνει δεν είναι ότι θέλει να φύγει αλλά βλέποντας την όλη κατάσταση θεωρεί ότι όλο αυτό είναι κουραστικό. Είναι ένας άνθρωπος που δεν τον ήξερε τον χώρο, μπήκε μέσα και βελτίωσε κατά πολύ την εικόνα της ομάδας φτάνοντας την σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο».

sportrikala.gr

Δείτε επίσης

Κανένας λόγος μεταγραφικής ενίσχυσης στον Α.Ο Τρίκαλα

Προπονήσεις χωρίς ανάσα για τον Α.Ο Τρίκαλα

ΑΟΤ: Η επιστροφή, η ενίσχυση και τα χαμένα Χριστούγεννα…

Στην ίδια κατηγορία