Καλαμαράς: “‘Ολοι ήμασταν μια παρέα φέτος στη Φήκη”

Μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις δυσκολίες

Στην τηλεοπτική εκπομπή της TV10 “εξέδρα της Δευτέρας” φιλοξενήθηκε ο αρχηγός του Π.Ο Φήκης Κώστας Καλαμαράς.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε αναφέρθηκε στη φετινή επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα του, που έφερε την παραμονή στη Γ’ Εθνική κατηγορία, για το πόσο δύσκολο ήταν να ανταπεξέλθουν οι ποδοσφαιριστές μετά την 5μηνη διακοπή του πρωταθλήματος , αλλά και την επόμενη ημέρα για τον ίδιο και την ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Κώστας Καλαμαράς σχετικά με:

-Το στόχο της παραμονής που πέτυχε η ομάδα του:

“Να έχουμε κατ’ αρχήν καλές ποδοσφαιρικές διακοπές. Είχαμε μία πολύ καλή παρουσία φέτος με την ομάδα της Φήκης. Πετύχαμε το στόχο που ήταν η παραμονή στην κατηγορία, σε μια πολύ δύσκολη χρονιά. Με διακοπή πολλών μηνών. ευτυχώς ήμασταν όλοι στην ομάδα μία πολύ καλή παρέα. Αυτό βγήκε προς τα έξω. Ο κόσμος που ερχόταν στην αρχή στο γήπεδο χάρηκε αυτό που έβλεπε, είδε μία ομάδα δεμένη και πετύχαμε το στόχο της παραμονης . Τα περισσότερα παιχνίδια ήταν πολύ δύσκολα, γιατί όλες οι ομάδες ηταν σε πολύ καλό επίπεδο. Ωστόσο, μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε σε όλες τις δυσκολίες και σώσαμε την κατηγορία”.

-Για το μέτριο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και την εντυπωσιακή συνέχεια:

“Η αλήθεια είναι οτι στα δύο πρώτα παιχνίδια, παίζαμε με τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Με την Αναγέννηση που στη συνέχεια πήρε και την άνοδο και στην έδρα μας με το Μακρυχώρι. Επειδή η ομάδα ήταν καινούργια και κάποιοι παίκτες έπαιζαν για πρώτη φορά στην κατηγορία, υπήρχε κάποιο άγχος και δεν ήρθαν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μετά, το καλό είναι ότι κερδίσαμε στην έδρα μας την Τσαριτσάνη και πήραμε ψυχολογία. ‘Εγινε η διακοπή του πρωταθλήματος, με την επάνοδο μαζευτήκαμε όλα τα παιδιά, είδαμε ποιοι αποχωρούν από την ομάδα , είπαμε θα το παλέψουμε όσο πάει , η διοίκηση έφερε 3-4 παιδιά για να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας. ‘Ημασταν όλοι καλά παιδιά , όλοι έπαιζαν για την ομάδα και το χάρηκαν όλοι, γι’ αυτό ήρθαν και τα αποτελέσματα”.

-Για το ότι η παραμονή κρίθηκε στα δύο τελευταία ματς, αν και θα μπορούσε η Φήκη βάσει εικόνας να είχε καθαρίσει νωρίτερα και να τερματίσει ψηλότερα:

“Η αλήθεια είναι ότι μετά την επανεκκίνηση ειχαμε 3 νίκες και μία ισοπαλία. Ολα στράβωσαν λίγο στο ματς με την Κοζάνη, όπου μείναμε με 9 παίκτες, χάσαμε το Γιαννούλα με τραυματισμό και χάσαμε και κάπου εκεί αποσυντονιστήκαμε. Μετά βρήκαμε τις δυνάμεις , πήραμε τα αποτελέσματα που έπρεπε για να σώσουμε την κατηγορία. Τώρα, το ότι σώσαμε την κατηγορία δύο παιχνίδια πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, σε ένα πρωτάθλημα με 14 αγώνες όπου πέφτουν 6 ομάδες, είναι πολύ σημαντικό. Ουσιαστικά όταν παίζαμε φιλικά με άλλες ομάδες μας είχαν ξεγραμμένους και πεσμένους. Αποδείξαμε ότι αυτό δε θα γίνει”.

-Για τις μεταγραφές που έγιναν το Μάρτη και πόσο βοήθησαν να υλοποιηθούν οι στόχοι:

“Ακριβώς αυτό έγινε. Οι προσθήκες του Ζέρβα και του Τσιαφίτσα έδωσαν άλλη ώθηση στην ομάδα. Βοήθησαν να γυρίσει ο Ιωάννου στο κέντρο , ήρθε και ο Μακρής με τον Τζέλη που τους ξέραμε και βοήθησαν όλοι. Φτιάξανε και το κλίμα και μείναμε στην κατηγορία. Το καλό είναι ότι με εξαίρεση δύο παιδιά που είμαστε πάνω από 30 οι άλλοι είναι σε καλή ηλικία, έχουν το μέλλον μπροστά τους , μπορούν να παίξουν και σε παραπάνω κατηγορίες και να βοηθήσουν την ομάδα, εάν μείνουν και την επόμενη χρονιά”.

-Για τις προσωπικές εντυπώσεις από τη διοίκηση και τη συνεργασία με το τεχνικό δίδυμο:

“Τα πράγματα ήρθαν όπως έπρεπε για να επιτευχθούν οι στόχοι. Η διοίκηση ήταν όπου έπρεπε οι προπονητές συνεχώς κατά πάνω μας, μας βοηθούσαν και εμείς κάναμε αυτό που ζητούσαν Ειχε δέσει η ομάδα από τον πρόεδρο μέχρι το φροντιστή για να πετύχουμε τους στόχους μας. Δεν τους ένοιαζε το πρσσωπικό όφελος παρά μόνο η ομάδα. Τώρα σχετικά με τη Γ’ Εθνική είναι ένα δυνατό πρωτάθλημα. ‘Ολες οι ομάδες έχουν παικτες που έχουν παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Ουσιαστικά την άνοδο την πήρε η καλύτερη ομάδα”.

-Για το αν συμφωνεί ότι το πρωτάθλημα ήταν δύο ή τριών ταχυτήτων:

“Θεωρώ ότι στην πρώτη κατηγορία ήταν η Καρδίτσα, η Καρύτσα και το Μακρυχώρι και όλες οι άλλες ομάδες ήταν στο ιδιο επίπεδο. Ακόμη και η Φούφα με την Τσαριτσάνη μπορούσαν να κόψουν βαθμούς από όλους. Οι διαφορές ήταν μικρές και έπαιξε ρόλο και η ψυχολογία, γιατί αν στράβωνε ένα παιχνίδι μετά επειδή ήταν λίγα τα ματς δεν μπορούσες να το επαναφέρεις. Αυτό βοήθησε και εμάς, επειδή πήραμε κάποια ματς και σημαντικόυς βαθμούς μας έδωσε ώθηση και σώσαμε την κατηγορία”.

-Για τα χαρακτηριστικά της Γ’ Εθνικής κατηγορίας:

“Είναι ένα πρωτάθλημα physical πολύ που χρειάζεται πολλή ταχυδύναμη τακτική και δεν είναι τακτικά τόσο καλό. Είναι πάντως ένα δύσκολο πρωτάθλημα που δεν μπορεί να παίξει ο καθένας”.

-Για το πόσο δύσκολο ήταν να ανταπεξέλθουν με την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος και αν ο ίδιος θεωρούσε ότι το πρωτάθλημα θα άρχιζε ξανά:

“Εμείς θέλαμε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Προσπαθούσαμε ο καθένας ατομικά να διατηρηθεί σε μία κατάσταση, ώστε όταν επανεκκινόυσε το πρωτάθλημα να μπορούσε να ανταπεξέλθει. Σε συνεννόηση με τους προπονητές μας τόνιζαν ότι κατά πάσα πιθανότητα το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί και μόλις ξεκίνησε ευτυχώς οι προπονητές έβγαλαν ένα κατάλληλο προγραμμα για 14 συνεχόμενα παιχνίδια. Δίχως να πάθει κανένας μυικό τραυματισμό. ‘ηταν δύσκολο γιατί καυραζόμασταν, δουλεύαμε και συνεχώς είχαμε ταξίδια προπονήσεις”.

-Για το αν η Φήκη ενόψει της νέας σεζόν έχει έτοιμο ένα βασικό κορμό ποδοσφαιριστών:

“‘Ολα ξεκινούν από τη διοίκηση. ‘Εχουμε μία σταθερή διοίκηση, ένα προπονητικό δίδυμο που πιστεύω θα συνεχισει και θα στήσει ξανά μία δυνατή ομάδα. Οι παίκτες επειδή απόλαυσαν όλο αυτό φέτος θα θέλουν οι περισσότεροι να παραμείνουν. Πιστεύω η Φήκη θα ξεκινήσει από ένα βήμα μπροστά και θα μπορέσει να πετύχει ένα στόχο, όπως η παραμονή. Σχετικά με τα Μετέωρα επειδή ξέρω πολλά παιδιά που παίζουν εκεί πιστεύω ότι τους αδίκησε η βαθμολογική συγκομιδή. Μπορούσαν να πάνε καλυτερα, αλλά επειδή τους στράβωσαν 2-3 ματς δεν τα κατάφεραν. Στα φιλικά που παιξαμε και στο μεταξύ μας αγώνα τα παιδιά έδειξαν ότι την έχουν την κατηγορία. Εντάξει έτσι είναι το ποδόσφαιρο δεν τους έκατσαν τα αποτελέσματα και θα γυρίσουν στο τοπικό. Ειμαι σίγουρος όμως ότι πάλι θα κάνουν πρωταθλητισμό και θα ανέβουν κατηγορία”.

-Για το αν θεωρεί ότι υπάρχουν ταλέντα από το ερασιτεχνικό που μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα της Φήκης:

“Εννοείται. Τα Τρίκαλα πάντα βγάζουν παίκτες που μπορούν να παιξουν και σε παραπάνω κατηγορίες. Το θέμα είναι να το θέλουν και αυτοι, να αναλάβουν το ρόλο τους και να βοηθήσουν την ομάδα”.

-Για το αν ο ίδιος έχει κάνει κάποια κουβέντα με την ομάδα της Φήκης για τη νέα σεζόν:

“Το μόνο που μας νοιάζει ειναι να ξεκουραστούμε. Περάσαμε πολύ καλά φέτος. Θα μιλήσουμε με διοίκηση προπονητές και αν υπάρχει αυτό το κλίμα ξανά γιατί να μην παραμείνουμε στην ομάδα. Και εγώ και τα άλλα παιδιά”.

Στην ίδια κατηγορία