Η ΕΠΣΤ προνόησε για τα πρωταθλήματα

Η ΕΠΣΤ προνόησε για τα πρωταθλήματα

Την ώρα που άλλες Ενώσεις καταργούν τα πλέι οφ

Πολλή κουβέντα έγινε το Καλοκαίρι, αναφορικά με την απόφαση της ΕΠΣΤ να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας σε δύο ομίλους, ενώ είχαμε και μείωση των ομάδων στη Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία – Φαίνεται όμως πως προνόησε για τα πρωταθλήματα

Είχαν ακουστεί διάφορες απόψεις τότε, θετικές και αρνητικές, ωστόσο, όσοι έβλεπαν τι θα επακολουθήσει όσον αφορά την πανδημία, καταλάβαιναν ότι οι κινήσεις της ΕΠΣΤ είχαν λογική.

Και αυτό, διότι με τόσο μεγάλη διακοπή στον ελληνικό αθλητισμό, που ουδείς γνωρίζει πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, τα πρωταθλήματα με τη μορφή που είχαν μέχρι πέρυσι δε θα μπορούσαν με τίποτα να ολοκληρωθούν και θα βρισκόμασταν στον ίδιο παρονομαστή με την περσινή σεζόν που δεν τελείωσε ποτέ.

Αντίθετα, με την αναδιάρθρωση της ΕΠΣΤ, ακόμη και σε 2-3 μήνες με συνεχείς αγώνες και εμβόλιμες αγωνιστικές τα πρωταθλήματα μπορούν κάλλιστα να ολοκληρωθούν.

Την ίδια ώρα διαβάζουμε σε δημοσιεύματα ότι σε άλλους νομούς οι Ενώσεις μέσα στον πανικό προχωρούν σε αλλαγές προκήρυξης, κατάργηση πλέι οφ, πλέι άουτ κλπ φαίνεται πως η ΕΠΣΤ προνόησε για τα πρωταθλήματα.

Τελικά το θέμα σε τέτοιες δύσκολες καταστάσεις είναι να είσαι λιγάκι διορατικός και κατά πως φαίνεται στην ΕΠΣΤ έβλεπαν μπροστά.

Δύσκολα τα πράγματα στο ερασιτεχνικό

Στο μεταξύ, δύσκολα είναι τα πράγματα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του νομού μας. Συνομιλώντας καθημερινά με ανθρώπους που εμπλέκονται με το χώρο όχι απλά υπογραμμίζουν ότι η επανέναρξη θα καθυστερήσει σημαντικά, αλλά υπάρχουν και ορισμένοι που δε βλέπουν συνέχεια τη φετινή χρονιά.

Παράλληλα, εύλογο είναι το ερώτημα πως θα μπορέσουν οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να επιστρέψουν στη δράση έπειτα από διακοπή δύο και πλέον μηνών; Γιατί μιλάμε για παίκτες που δεν είναι επαγγελματίες και δε γίνεται να προπονούνται καθημερινά, ώστε με μία προετοιμασία λίγων εβδομάδων να βρεθούν και πάλι στην απαιτούμενη κατάσταση.

Και φυσικά το πόσες ομάδες θα έχουν τη διάθεση να συνεχίσουν, καθώς κανείς δεν εγγυάται ότι μετά από λίγο καιρό πάλι θα έχουμε διακοπή λόγω αύξησης κρουσμάτων;

Το μόνο θετικό όσον αφορά το ερασιτεχνικό είναι ότι η φετινή δομή της Α’ Ερασιτεχνικής με δύο ομίλους και λίγες ομάδες σε κάθε έναν από αυτούς, δίνει τη δυνατότητα για ένα πρωτάθλημα που θα ολοκληρωθεί με συνοπτικές διαδικασίες, δικαιώνοντας έτσι την επιλογή της ΕΠΣΤ να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση.

Με τη Β’ Ερασιτεχνική θα είναι κάπως πιο δύσκολα τα πράγματα και πιθανώς οι ομάδες θα παίζουν μέχρι και το Καλοκαίρι.

Το μόνο βέβαιο είναι ότι όταν με το καλό έχουμε την επανεκκίνηση τίποτα δε θα είναι όπως πριν τη διακοπή, με τις ομάδες και της Γ’ Εθνικής και του ερασιτεχνικού να ξεκινούν από έναν τελείως διαφορετικό και δύσκολο παρονομαστή.

Δείτε επίσης:

Ανυπομονούν για την επανέναρξη στην ομάδα της Φήκης

Έδειξε τις διαθέσεις του ο Διγενής Νεοχωρίου

Αναμένοντας τις εξελίξεις στα Μετέωρα

Στην ίδια κατηγορία