Εργοτέλης – ΑΟ Τρίκαλα – Παναχαϊκή: Οι ομάδες με τα μεγαλύτερα γήπεδα

στάδια γήπεδα

Οι ομάδες με τα μεγαλύτερα σε χωρητικότητα γήπεδα

Εργοτέλης – ΑΟ Τρίκαλα – Παναχαϊκή είναι οι τρεις ομάδες με τα μεγαλύτερα γήπεδα σε χωρητικότητα.

Στην σέντρα λοιπόν το διήμερο 16 και 17 Ιανουαρίου 2021 και μετά από 10 ολόκληρους μήνες επίσημης αγωνιστικής απραξίας ( το έζησε και αυτό το πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο) οι 12 ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2.

Με μια ματιά στα γήπεδα των συλλόγων διαπιστώνουμε ότι τα τρία μεγαλύτερα σε χωρητικότητα γήπεδα είναι το Παγκρήτιο στάδιο η έδρα του Εργοτέλη, το Δημοτικό στάδιο Τρικάλων η έδρα του Α Ο Τρίκαλα και το στάδιο της Αγιάς η έδρα της Παναχαϊκής.  Είναι και τα τρία γήπεδα της κατηγορίας που ξεπερνούν σε χωρητικότητα τις 10.000 θέσεις. Αναλυτικά τα γήπεδα των 12 ομάδων που ετοιμάζονται για την έναρξη:

ΟμάδαΠόληΣτάδιοΧωρητικότητα
Απόλλων ΛαρΛάρισαΓήπεδο Απόλλωνα Λάρισας5.000
ΔιαγόραςΡόδοςΔημοτικό Στάδιο Ρόδου «Διαγόρας»        3.700
ΔόξαΔράμαΓήπεδο Δόξας Δράμας        7.000
ΕργοτέληςΗράκλειοΠαγκρήτιο Στάδιο26.240
ΙεράπετραΙεράπετραΔημοτικό Στάδιο Ιεράπετρας2.000
ΙωνικόςΝίκαιαΔημοτικό Γήπεδο Νεάπολης Νίκαιας6.000
ΚαραϊσκάκηςΆρταΔημοτικό Στάδιο Αγίων Αναργύρων1.900
ΛεβαδειακόςΛιβαδειάΔημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς5.915
ΞάνθηΞάνθηΞάνθη Αρένα7.244
ΠαναχαϊκήΑγυιά Πάτρ.Στάδιο Παναχαϊκής11.321
ΑΟ ΤρίκαλαΤρίκαλαΔημοτικό Στάδιο Τρικάλων15.000
ΧανιάΠεριβόλιαΔημοτικό Γήπεδο Περιβολίων4.527

Η Σούπερ Λιγκ 2 θα αρχίσει στις 16-17 Ιανουαρίου.
Στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι το επόμενο Σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου αρχίζει η Σούπερ Λιγκ 2 αλλά και η Βόλεϊ Λιγκ.
Όπως επισήμανε οι δύο κατηγορίες θα ακολουθήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο της Σούπερ Λιγκ 1 ενώ όλοι αγώνες θα διεξαχθούν χωρίς την παρουσία φιλάθλων.
Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αναφέρει:
«Ξεκινούν οι αγώνες σε Super League 2 και Volley League Ανδρών την επόμενη εβδομάδα
Οι συντονισμένες ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού και των αθλητικών φορέων του ποδοσφαίρου και του βόλεϊ έφεραν αποτέλεσμα, καθώς από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές δόθηκε η άδεια για τη διεξαγωγή του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Super League 2 και εκείνου της Α1 βόλεϊ ανδρών από το σαββατοκύριακο 16-17 Ιανουαρίου 2020.
Ομόφωνα, λοιπόν, εγκρίθηκε από την «Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19» η εισήγηση της «Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», αναφορικά με την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 και της Volley League Ανδρών την επόμενη εβδομάδα.
Το «πράσινο φως» άναψε κατόπιν των διαβεβαιώσεων για την αυστηρότατη τήρηση των ειδικών υγειονομικών πρωτοκόλλων, τα οποία προβλέπουν και εβδομαδιαίο μοριακό έλεγχο. Ελήφθησαν υπόψη, επιπλέον, ο όχι μεγάλος αριθμός αθλητών που συμμετέχουν σε αυτά τα πρωταθλήματα και οι οποίοι έχουν ξεκινήσει εδώ και εβδομάδες καθημερινές προπονήσεις, αλλά και η μέχρι στιγμής απουσία επιβάρυνσης του επιδημιολογικού φορτίου, εξαιτίας αυτών των δραστηριοτήτων.
Επισημάνθηκε, μάλιστα, ότι βάσει των ανωτέρω προϋποθέσεων είναι μικρές οι πιθανότητες επιδημιολογικής επιβάρυνσης και στη συνέχεια».

Δείτε επίσης

Επιτέλους, αρχίζει το ματς!

Στην ίδια κατηγορία