Χαραλαμπίδης: “Αδικείται από τη βαθμολογική του θέση ο Α.Ο Τρίκαλα”

Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα, σίγουρα είναι καλύτερο από το περυσινό

Ο τεχνικός τoυ Α.Ο Τρίκαλα Απόστολος Χαραλαμπίδης μίλησε στο sdna μαζί με άλλους προπονητές της SL2, αναφερόμενος στο φετινό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, αλλά και τους στόχους της ομάδας του.

Αρχικά δήλωσε: «Πιστεύω ότι το φετινό πρωτάθλημα, σίγουρα είναι καλύτερο από το περυσινό, γιατί πέρυσι υπήρχαν και 2 ομάδες, που από τα μέσα του πρώτου γύρου τα είχαν παρατήσει όπως και δεν υπήρχε ενδιαφέρον στο ποιος θα πέσει. Μιλάμε για την Κέρκυρα και τον Απόλλωνα Πόντου (Καλαμαριάς). Όσον αφορά το φετινό πρωτάθλημα, μετά την σεζόν 2012-13 όπου ανέβηκαν 4 ομάδες πιστεύω ότι αυτή τη στιγμή είναι το καλύτερο πρωτάθλημα, που έχει γίνει στην Β΄Εθνική… Ανταγωνιστικό πολύ και έτσι όπως έχει δημιουργηθεί με τα ματς να γίνονται Κυριακή- Τετάρτη και με αυτή την αποχή που είχαν οι ομάδες, χωρίς ρυθμό, χωρίς φιλικά φαίνεται ότι δεν υπάρχει φαβορί. Ακόμα και τα φαβορί που έλεγαν στην αρχή, όπως τα Χανιά, ο Ιωνικός, ο Λεβαδειακός, δεν βρίσκονται στις πρώτες θέσεις. Υπάρχει μία έκπληξη που είναι ο Διαγόρας. Ο Εργοτέλης είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Άρα φαίνεται ότι το πρωτάθλημα είναι πολύ ανταγωνιστικό και πολύ δύσκολο».

Για το αν το φετινό πρωτάθλημα είναι το καλύτερο των τελευταίων ετών;
Α.Χ: «Ναι έτσι πιστεύω. Είναι πολύ δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο το καταλαβαίνεις… Είναι το θέμα ότι παίζουμε Κυριακή- Τετάρτη-Κυριακή και δεν μπορείς ούτε να προετοιμαστείς κατάλληλα. Οι παίκτες δεν ξέρεις τι προβλήματα θα αντιμετωπίσουν από κούραση, από τραυματισμούς. Βλέπουμε πολλές ομάδες, να έχουν πολλούς απόντες από θέματα τραυματισμού. Βλέπουμε να υπάρχουν ομάδες πολύ μεγάλες και ιστορικές. Πιστεύω ότι είναι το πιο δύσκολο».

Τι είναι αυτό στο οποίο υπερτερεί έναντι του περυσινού και που υστερεί;
Α.Χ: «Σε αυτό που υπερτερεί είναι ότι υπάρχουν ομάδες, με μεγαλύτερη δυναμικότητα και όπως είπα και πιο μπροστά υπήρχαν δύο ομάδες η Κέρκυρα και ο Απόλλων Πόντου (Καλαμαριάς), που σχεδόν είχαν παρατήσει το πρωτάθλημα. Δεν υπήρχε ενδιαφέρον, για το ποιος θα πέσει και έπαιζαν χωρίς άγχος. Το μόνο ενδιαφέρον ήταν ποιος θα ανέβει και εκεί όμως ακόμα και τα Γιάννενα πήραν πολύ γρήγορα προβάδισμα και δίκαια πήραν. Πιστεύω ότι δεν υπήρχε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Το μόνο ενδιαφέρον ήταν αυτό για την 2η θέση. Σε αυτό υπερτερεί το φετινό πρωτάθλημα, σε σχέση με το περυσινό».

Έχοντας ολοκληρωθεί ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και έχοντας μπει πλέον στον δεύτερο υπάρχει κατά την γνώμη σας κάποια ομάδα που με την παρουσία της να έχει ξεχωρίσει σε αυτόν;
Α.Χ: «Βλέπουμε τον Εργοτέλη είναι μία ομάδα που χτίζεται από το 2017. Τότε ξεκίνησε η προσπάθεια αυτή με προπονητή τον Γκώνια… Έχουν κρατήσει το ίδιο στυλ παιχνιδιού, με 2-3 προπονητές που έχουν αλλάξει και ένας από αυτούς είναι και ο τελευταίος Πάντα φέρνουν κάποιους καλούς παίκτες, όπως ήταν ο Έφορντ, ο Κάιπερς κ.α. Φέτος είναι οι δύο Ολλανδοί (Κόνραντ, Νεράλ). Βλέπουμε ότι δίκαια βρίσκεται εκεί που βρίσκεται γιατί έχει μια σταθερότητα στα παιχνίδια και έχει πάρει μεγάλα αποτελέσματα. Είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος. Μετά είναι ο Διαγόρας, που είναι πολύ σφιχτή ομάδα. Πάντα βάζει ένα γκολ και το κρατάει».

Το γεγονός ότι στο φετινό πρωτάθλημα έχουμε πολλά παιχνίδια συνεχόμενα είναι κάτι το οποίο έχει επηρεάσει τις ομάδες στην απόδοση τους;
Α.Χ: «Ναι σίγουρα. Αυτό είναι 100% σίγουρο. Γιατί δεν μπορείς να ξεκουραστείς. Έχει πολλά παιχνίδια. Είναι πολύ δύσκολο πρωτάθλημα, με πολύ πίεση, με πολλά ταξίδια μακρινά. Δεν μπορείς να ξεκουραστείς και σίγουρα έχει επηρεάσει. Αυτό που γίνεται δεν έχει ξαναγίνει ποτέ. Πρώτη φορά το ζούμε κι αυτό. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. Πιστεύω σε καμία χώρα. Είναι λογικό να έχει επηρεάσει…»

Στο πρωτάθλημα της Super League τα τελευταία χρόνια γίνεται χρήση του VAR. Αυτό κατά την γνώμη σας πρέπει να ισχύει και για την Super League 2;
Α.Χ: «Αν το τηρούν σωστά πιστεύω ότι βοηθάει. Μακάρι να μπορούσαμε να το είχαμε και εμείς, για να έχουμε πιο ξεκάθαρες φάσεις, γιατί η ομάδα μου αδικήθηκε σε ορισμένα παιχνίδια, όπου πιστεύω ότι αν υπήρχε το VAR μπορεί και να είχαμε μερικούς βαθμούς παραπάνω».

Ένα σχόλιο για την διαιτησία
Α.Χ: «Η διαιτησία μπορώ να πω ότι είναι αρκετά καλή. Θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες διαιτησίες στο φετινό πρωτάθλημα. Εγώ από την πλευρά μου μπορεί να είπα κάτι για την διαιτησία, αλλά γενικά βλέπω μία διαιτησία πολύ καλή».

Στο φετινό πρωτάθλημα βλέπουμε να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοση των ομάδων. Σ΄αυτό πόσο έχουν παίξει ρόλο οι τραυματισμοί;
Α.Χ: «Εμείς σαν ομάδα έχουμε αρκετά καλό ρόστερ. Το καλό για εμάς είναι ότι έχουμε μόλις έναν μυϊκό τραυματισμό, αυτόν του Αλμπάνη και ο Φασίδης που έχει υποστεί χιαστό που δεν είναι μυϊκός . Σίγουρα αυτό είναι ένα από τα μείον των ομάδων. Αν κάποιες ομάδες έχουν αρκετούς τραυματισμούς και δεν έχουν βάθος στο ρόστερ, αυτό σίγουρα θα επηρεάσει και στο παιχνίδι τους και γενικά στην βαθμολογία, αλλά και στο να αποκτήσουν οι παίκτες ρυθμό. Είναι ένα σημείο, όπου δεν μπορείς να κάνεις και διαφορετικά έτσι όπως εξελίσσεται το πρωτάθλημα. Είναι ένα από τα μείον του πρωταθλήματος που έχουν οι ομάδες…».

Πιστεύετε ότι το πρωτάθλημα μπορεί να συνεχίσει να έχει το ίδιο σασπένς, μέχρι το τέλος
Α.Χ: «Πιστεύω ότι ναι. Έτσι θα εξελιχθεί. Έμειναν άλλα 9 παιχνίδια.. Την επόμενη Κυριακή θα έχουν μείνει 6 παιχνίδια, για να τελειώσει το πρωτάθλημα. Φανταστείτε τι σασπένς θα έχει όπως είναι οι αποστάσεις που υπάρχουν στην βαθμολογία».

Από τις ομάδες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας μπορεί κάποια να μπει σφήνα ή θεωρείτε πολύ δύσκολα;
Α.Χ: «Η εξάδα αυτή τη στιγμή δίκαια είναι όπως είναι. Εμείς που είμαστε έβδομοι πιστεύω ότι αδικούμαστε από τα παιχνίδια που χάσαμε απέναντι στην Ξάνθη…, με τον Διαγόρα που πιστεύω ότι το σκορ θα έπρεπε να είναι διαφορετικό, όπως και στο ματς με τον Καραϊσκάκη όπου είχαμε πολύ καλή απόδοση και πολύ καλές ευκαιρίες. Πιστεύω ότι δικαιούμασταν και εμείς να είμαστε στην εξάδα. Μία ομάδα που δεν είναι στην εξάδα είναι τα Χανιά. Έχει πολύ μεγάλο ρόστερ, πολύ ακριβό ρόστερ. Θεωρώ ότι κάπως έτσι είναι τα πράγματα».

Ένα σχόλιο για τις εκπλήξεις που υπάρχουν κάθε αγωνιστική
Α.Χ: «Όλες οι ομάδες μπορούν να κερδίσουν τους πάντες. Δεν μπορείς να πεις ότι υπάρχει φαβορί. Υπάρχουν σχεδόν κάθε εβδομάδα εκπλήξεις. Βλέπετε ότι πολλά σκορ είναι πολύ σφιχτά 1-0, 2-1,1-1, 0-0. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να κερδίσει γιατί δεν ξέρεις αν παίζει Κυριακή- Τετάρτη. Δεν μπορείς να έχεις την ίδια απόδοση και στα τρία παιχνίδια. Άρα μπορεί κάποια ομάδα να κερδίσει με ένα γκολ, όπως το έκανε ο Διαγόρας κόντρα στην Παναχαϊκή. Τα βλέπουμε τα είδαμε και θα τα ξαναδούμε πιστεύω…»

“Πάγωσε” την υπόθεση Ουάνγκα ο Α.Ο Τρίκαλα!

Κεχαγιάς: “Να παίξω με τον Α.Ο Τρίκαλα στην Α’ Εθνική”

Aνακοίνωσε τον Τρικαλινό Νικλητσιώτη και Χολέβα ο Ολυμπιακός Βόλου

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα

Στην ίδια κατηγορία