Αρνητικά όλα τα τεστ κορωνοϊου του ΑΟ Τρίκαλα

AO TΡΙΚΑΛΑ τεστ

Αισιοδοξία στην ομάδα μετά τα αρνητικά τεστ

Αισιοδοξία επικρατεί στην ομάδα του ΑΟ Τρίκαλα, καθώς όλα τα τεστ κορωνοϊού στα οποία υποβλήθηκε το επιτελείο της ομάδας βγήκαν αρνητικά.

Όλα τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν χθες παίκτες, τεχνική ηγεσία και διοικητικοί υπάλληλοι της ΠΑΕ ήταν αρνητικά οπότε σήμερα ξεκινούν οι προπονήσεις.

Μετά από 40 μέρες αποχής ο Απόστολος Χαραλαμπίδης θα περιμένει στις 2.30 το μεσημέρι τους παίκτες του στο γήπεδο της Πηγής για προπόνηση.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΑΟ Τρίκαλα ξεκίνησε σήμερα τα τεστ με την σχετική ανακοίνωση να αναφέρει: Σε μοριακά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού υποβλήθηκαν σήμερα οι ποδοσφαιριστές, τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος και το προσωπικό της ΠΑΕ Τρίκαλα (ΑΟ Τρίκαλα), εφαρμόζοντας κατά γράμμα το Υγειονομικό Πρωτόκολλο”.

Τα αποτελέσματα θα τα έχουν οι “κυανέρυθροι” στα χέρια τους μέχρι τις βραδινές ώρες και αν δεν προκύψουν απρόοπτα τότε ο κ. Χαραλαμπίδης θα τα πει με τους παίκτες του αύριο το πρωί.

H Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπής της ΓΓΑ έδωσε οδηγίες για την επανεκκίνηση των προπονήσεων τω ομάδων της Super League 2 και όπως τονίστηκε, όλες οι ΠΑΕ από την πρώτη εβδομάδα υποχρεούνται να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο για COVID 19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια. Το πρώτο τεστ για COVID19 γίνεται πριν την έναρξη των προπονήσεων.

Αναλυτικά οι οδηγίες επανεκκίνησης :

«Οδηγίες για την επανεκκίνηση των προπονήσεων των ομάδων που μετέχουν στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Β’ Εθνικής Κατηγορίας (Superleague 2) και στο Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης Ανδρών (Volleyleague).

Κατ΄εφαρμογή των διατάξεων της ΚΥΑ υπ.αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 80189 της 12.12.2020 (Β’ 5486) παρ. 20 για τον αθλητισμό και σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των 12 ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ Εθνικής κατηγορίας ανδρών (Superleague 2) και των 8 ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης (Volleyleague) ανδρών, εφαρμόζονται τα κάτωθι:

1. Κάθε ομάδα ορίζει έναν υπεύθυνο εκπρόσωπο για θέματα που αφορούν στη λοίμωξη COVID 19 σε υγειονομικό και διοικητικό επίπεδο (σημείο επαφής COVID 19) και γνωστοποιεί τα στοιχεία επικοινωνίας (κινητό τηλέφωνο, e-mail) στη διοργανώτρια αρχή, με κοινοποίηση προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (ΓΓΑ), στο e-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..”>sgoffice@gga.gov.gr.

2. Οι αθλητές, προπονητές και το λοιπό προσωπικό των ομάδων που συμμετέχει στην προπονητική δραστηριότητα των ομάδων, υποχρεούνται από την πρώτη εβδομάδα των προπονήσεων να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο για COVID 19 με τεστ αντιγόνου από διαπιστευμένα εργαστήρια. Το πρώτο τεστ για COVID19 γίνεται πριν την έναρξη των προπονήσεων.

3. Μετά και τη διενέργεια του εβδομαδιαίου προληπτικού ελέγχου, η ομάδα γνωστοποιεί στη διοργανώτρια αρχή τα αποτελέσματα του ελέγχου, επισυνάπτοντας και τη σχετική βεβαίωση του εργαστηρίου.

4. Μια φορά την εβδομάδα, η διοργανώτρια αρχή αποστέλλει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση covid19@gga.gov.gr , λίστα με τον συνολικό αριθμό των εβδομαδιαίων προληπτικών ελέγχων καθώς και τον αριθμό των τυχόν θετικών δειγμάτων, ανά ομάδα, όπως προκύπτουν από τις σχετικές βεβαιώσεις ελέγχου των ομάδων με βάση των παρακάτω πίνακα:

apinco

5. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης εφαρμόζονται αυστηρά και απαρέγκλιτα τα αντίστοιχα πρωτόκολλα και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης οι οποίες αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΓΓΑ και στο πεδίο ενημέρωσης «Αθλητισμός και COVID 19», στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports

Οι ως άνω οδηγίες καθώς και τα προπονητικά πρωτόκολλα δύναται να τροποποιούνται με βάση την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση της χώρας μας.

Εκ της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ»

Δείτε επίσης:

Προπονήσεις ξανά, μπάσκετ στον πάγο και οι μαύρες σακούλες…

Στην ίδια κατηγορία