Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη προπονήσεων

Ανοίγει ο δρόμος για την έναρξη προπονήσεων

Έπιασαν τόπο οι πιέσεις

Ιδιαίτερα θετική ήταν η είδηση που προέκυψε χθες ότι δηλαδή ανοίγει ο δρόμος έναρξη προπονήσεων για την για τις ομάδες της SL2, αλλά και της Volley League.

Αν μη τι άλλο, η εξέλιξη αυτή αποτελεί προάγγελο για το πράσινο φως επιστροφής προπονήσεων και στη FL τη Γ’ Εθνική, αλλά και τα Ερασιτεχνικά, καθώς και τα πρωταθλήματα μπάσκετ από την Α2′ και κάτω.

Πότε όμως θα γίνει έναρξη προπονήσεων;

Πιθανότατα μέχρι τις 7/1 και αν ο αριθμός κρουσμάτων εξακολουθήσει να παίρνει την…κατηφόρα μέχρι τότε.

Αν όλα πάνε καλά λοιπόν και τα προαναφερθέντα πρωταθλήματα, είναι πιθανό να επανεκκινήσουν έως και τα τέλη Ιανουαρίου, με τον αθλητισμό να μπαίνει σιγά σιγά σε μία κανονικότητα το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ένα διάστημα 36 ημερών με κατεβασμένα ρολά διένυσαν οι ομάδες της Super League 2, όμως από την Κυριακή (13/12) μπορούν και πάλι να μπουν στο γήπεδο και να προετοιμαστούν ομαδικά.

Η ΓΓΑ άναψε το βράδυ του Σαββάτου (12/12) το «πράσινο φως» έπειτα από πολυήμερες προσπάθειες και διαρκή αιτήματα της διοργανώτριας προς την επιτροπή λοιμωξιολόγων.


Οι 12 ΠΑΕ θα πρέπει να περάσουν όλα τα στελέχη τους από τεστ κορονοϊού για να μπουν ξανά στο γήπεδο. Θα διανύσουν ένα διάστημα 2-3 εβδομάδων προετοιμασίας, ώστε ακολούθως να μπουν σε ρυθμό πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση της ΓΓΑ:


«Επιτρέπεται από αύριο Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου 2020, η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων, για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ Εθνικής κατηγορίας (Super League 2) και στο πρωτάθλημα πετοσφαίρισης (Volley League).
Αυτή η προσθήκη στις αθλητικές δραστηριότητες που ήδη επιτρέπονταν ως τώρα, περιλαμβάνεται στην Κοινή Απόφαση των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Εθνικής Άμυνας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης, Εσωτερικών, Μετανάστευσης και Ασύλου, Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, που ισχύουν από αύριο Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020.
Υπήρξε, νωρίτερα, θετική εισήγηση της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες. Οι ενέργειες του Υφυπουργείου Αθλητισμού συνεχίζονται προκειμένου να ακολουθήσουν και άλλα ομαδικά αθλήματα των ανωτάτων κατηγοριών, τα οποία θα περιλαμβάνουν στο πρωτόκολλό τους υποχρεωτικό εβδομαδιαίο τεστ για COVID-19».

Δείτε επίσης

Έτοιμο το πλάνο της ΕΠΣΤ για το ερασιτεχνικό

Στην ίδια κατηγορία