Φαρκαδόνα: Μέσα από τα χαλάσματα και τα κοντέινερ ανατέλλει η ελπίδα

Μια μοναδική εικόνα χάρισε ανάμεσα στα κοντέινερ της Πηνειάδας ένας σεισμόπληκτος της κοινότητας δημιουργώντας ένα εκθεσιακό χώρο με προσωπικά του δημιουργήματα

Ακόμη και μέσα από τα χαλάσματα που άφησε πίσω του ο καταστροφικός σεισμός του περασμένου Μαρτίου…ακόμη και μέσα από τα κοντέινερ που φιλοξενούν ολόκληρες οικογένειες και την αγωνία τους για το μέλλον, ανατέλλει η ελπίδα για την έλευση καλύτερων ημερών.

Οι σεισμόπληκτοι του Δήμου Φαρκαδόνας, οι άνθρωποι που μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα έχασαν σπίτια και περιουσίες και πολλοί από αυτούς μεταφέρθηκαν στα κοντέινερ, στήνοντας εκεί ένα πρόχειρο νοικοκυριού, δεν χάνουν την ελπίδα και την πίστη τους. Αισιοδοξούν και φροντίζουν με κάθε τρόπο, ώστε η καθημερινότητα τους, να προσαρμόζεστε στα νέα δεδομένα.

Αυτό άλλωστε έπραξε σύμφωνα με την «ΚΡΗΝΗ LIVE» κι ένας κάτοικος της Πηνειάδας του Δήμου Φαρκαδόνας, που έχασε το σπίτι του και πλέον ζει σε ένα από τα κοντέινερ που έχει τοποθετηθεί εντός του χωριού.

Ο λόγος για τον κ. Θανάση Λόη, που αποτελεί παράδειγμα ελπίδας, αντοχής, και υπομονής. Ένα άνθρωπο που προσπαθεί να μεταφέρει αισιόδοξα μηνύματα στους συγχωριανούς του που βρίσκονται στην ίδια θέση με τον ίδιο, στους συνδημότες τους, σε Ζάρκο, Γριζάνο και Φαρκαδόνα που βιώνουν το ίδιο μαρτύριο με εκείνον.

Ο κ. Λόης προσπάθησε και δημιούργησε ένα μοναδικό χώρο, στο οικόπεδο που φιλοξενούνται στα κοντέινερ. Πολλοί στην πρώτη εικόνα θα τον χαρακτήριζαν ένα μικρό εκθεσιακό χώρο, άλλοι πάλι με κήπο ενός σπιτιού. Για τον ίδιο ωστόσο, αποτελεί ένα χώρο δημιουργίας, ένα χώρο που προσπάθησε να μοιάζει με την αυλή του σπιτιού του, που κατέστρεψε ο σεισμός της 3ης Μαρτίου.

Σημειωτέον ότι, ο Θανάσης Λόης, αποφάσισε προ διετίας μετά την συνταξιόδοτησή του, να επιστρέψει στην Πηνειάδα μετά από 30 χρόνια απουσίας από τη γενέτειρά του.

Κατά την επιστροφή του στο χωριό και στον πλούσιο πλέον ελεύθερο χρόνο, αποφάσισε να ασχοληθεί με την Τέχνη. Με «όπλα» του, τη θέληση και τη διάθεση, ταυτόχρονα και το μεράκι, ασχολείται με την ξυλογλυπτική. Δημιουργεί μοναδικά αντικείμενα που προέρχονται από τη φύση ή μεταφέρονται από τον Πηνειό ποταμό.

Το ταλέντο του αστείρευτο και μοναδικό, μιας και δίνει σχήμα και μορφή που κανείς από εμάς δεν μπορούσε να σκεφτεί ότι με λίγη φαντασία φερτά υλικά από τον Πηνειό, αλλά και με ξύλα που βρίσκει στις όχθες του ποταμιού, που περπατούσε, ψάρευε κι έπαιξε τα παιδικά του χρόνια.

Όλα αυτά τα αντικείμενα κοσμούσαν το σπίτι του, όπως και τα σπίτια φίλων του. Δυστυχώς όμως ο σεισμός του Μαρτίου, είχε καταστροφικές συνέπειες στην οικία του. Ο ίδιος αποφάσισε να αλλάξει όψη στην οικοπεδική έκταση που φιλοξενούνται τα κοντέινερ στην Πηνειάδα, θέλοντας να θυμάται την αυλή του σπιτιού, την σπιτική ομορφιά που χάθηκε μέσα σε δευτερολέπτα από τον σεισμό.

Και τα κατάφερε, δίνοντας το μήνυμα της ελπίδας και της αισιοδοξίας, που χάθηκαν από τα πρόσωπα πολλών σεισμοπλήκτων.

Facebook
Twitter
Email
Sponsored