Έκλεισε η γέφυρα Διαλεκτού υπό τον φόβο κατάρρευσης

Έκλεισε η γέφυρα Διαλεκτού υπό τον φόβο κατάρρευσης

Έκλεισε η γέφυρα Διαλεκτού, αφού η καταρρακτώδης βροχή προκάλεσε έντονη ανησυχία και υπό τον φόβο κατάρρευσης κρίθηκε αναγκαίο.

Μιλώντας στο TV10.gr ο Αντιπριφερειάχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης είπε πως η γέφυρα Διαλεκτού έκλεισε προληπτικά και υπό τον φόβο κατάρρευσης, καθώς κατεβαίνουν μεγάλοι όγκοι νερού.

Ο ίδιος εξήγησε πως η γέφυρα θα παραμείνει κλειστή για λίγες ημέρες έως ότου εκτονωθεί η κατάσταση και παραδοθεί η καινούρια γέφυρα.

Υπενθυμίζεται η μείζονος σημασίας νέα γέφυρα, αφού είναι πλέον γνωστό ότι η παλιά, η οποία μάλιστα συμπληρώνει περισσότερα από 60 χρόνια λειτουργίας δεν μπορεί να αντέξει τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που παρουσιάζονται τα τελευταία χρόνια. Τα έργα προβλέπουν εκτός από την κατασκευή της γέφυρας, την κατασκευή κόμβου στο σημείο που θα διευκολύνει όσους θέλουν να διασχίσουν τη γέφυρα ή όσους θέλουν να πάνε προς το πλατανόδασος του Μπάτζιου και την οδική σύνδεση με τη νέα γέφυρα.

«Φούσκωσαν» τα ποτάμια

Ο Πηνειός φαίνεται ότι κατέβασε μεγάλες ποσότητες νερού προκαλώντας συναγερμό στις αρμόδιους Αρχές.

Αξίζει να επισημανθεί ότι η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και ο κρατικός μηχανισμό βρίσκονται σε διαρκή επιφυλακή, ελέγχοντας την κατάσταση, την ώρα που οι προβλέψεις της εβδομάδας δείχνουν τα «δόντια του χειμώνα».

Την ίδια ώρα ο Χρήστος Μιχαλάκης έχει «οργώσει» ορεινά και πεδινά προκειμένου να έχει πλήρη εικόνα της κατάστασης που επικρατεί.

Επίσης την περιοχή των Μεγάλων Καλυβίων υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση νερών που έρχονται από τον Πάμισο, με τα βλέμματα της Πολιτικής Προστασίας να είναι στραμμένα εκεί, ενώ έκλεισε και η γέφυρα στη Μαγούλα.

Επί ποδός βρίσκεται και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρικκαίων Γιώργος Ζιώγας και σύμφωνα με τον ίδιο έκλεισε η μικρή γέφυρα στο Φλαμούλι καθώς ξεχείλισε ο Ληθαίος.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο Αντιδήμαρχος, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσαν από τους μετεωρολογικούς σταθμούς και τους αισθητήρες στα ποτάμια, τα ξημερώματα μεταξύ 1.30 με 4 υπήρξε alert στον Ληθαίο ανέβηκε η στάθμη 1 μέτρο, σε διάστημα μόλις 2.30 ωρών.

Επίσης στο Πρίνος υπάρχουν 85 χιλιοστά νερού. Αυτό σημαίνει 85 τόνους νερό ανά στρέμμα, ενώ η στάθμη στον μετρητικό σταθμό της Νομής αυτή τη στιγμή δείχνει 5 μέτρα νερού, όταν στις πλημμύρες το Σεπτεμβρίου οι μετρήσεις ήταν στα 4,10 μέτρα.

«Νούμερα πραγματικά τρομακτικά αλλά πολύ σημαντικά για ανάλυση και αξιοποίηση εν ευθέτω χρόνω» σημειώνει ο κ. Ζιώγας επισημαίνοντας πως «αυτό που προέχει τώρα είναι να προστατέψουμε τους πολίτες και τις περιουσίες τους. Για τον λόγο αυτό από την Κυριακή κιόλας που είχαμε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, μηχανήματα έργου και προσωπικό είναι σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβουν όπου χρειαστεί και να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα όπως το παρελθόν».


«Βγήκαν» τα ποτάμια σε Καλύβια – Μαγούλα και Φλαμούλι


Κατολισθήσεις στα ορεινά

Τέλος, στα ορεινά υπάρχουν προβλήματα κατολισθήσεις ωστόσο τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων παρεμβαίνουν άμεσα προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στις μετακινήσεις των κατοίκων.

Όσον αφορά τον καιρό, οι μετεωρολογικές προβλέψεις κάνουν λόγο πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει επιδείνωση.

Δείτε επίσης:

Θεσσαλία: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Facebook
Twitter
Email
Sponsored