Yγιεινό κοτόπουλο

Υλικά

1 ½ κιλό φιλέτα κοτόπουλου

4 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλάκι κρεµµύδι σε σκόνη

1 πρέζα αρτυσιά (κύµινο)

1 κουταλάκι πάπρικα

1 πρέζα τσίλι

1 κουταλάκι αποξηραµένο θυµάρι

1 κουταλάκι αποξηραµένο βασιλικό

½ κουταλάκι κουρκουµά (Turmeric)

1 ½ κουταλάκι αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µπολ αναµιγνύετε το σκόρδο, το κρεµµύδι, την αρτυσιά, την πάπρικα, το τσίλι, το θυµάρι, το βασιλικό, τον κουρκουµά και το αλάτι. Ανακατεύετε καλά.
Κόβετε µία αντικολλητική λαδόκολλα 90 εκ. Την βάζετε σε ένα ταψί αφήνοντας την επιπλέον κόλλα να εξέχει. Απλώνετε τα φιλέτα κοτόπουλου ανάποδα στο ταψί. Αλείφετε µε το ελαιόλαδο και πασπαλίζετε µε το µίγµα των µπαχαρικών. Γυρίζετε τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα χαράσσετε σε 3 σηµεία µε ένα µαχαίρι και πασπαλίζετε µε το υπόλοιπο µίγµα µπαχαρικών. Κλείνετε τη λαδόκολλα και στερεώνετε τις άκριες γυρίζοντας τις προς τα έξω. Θα σχηµατίσετε ένα φάκελο. Κάνετε 3-4 σχισµές για να βγαίνει η υγρασία και να ροδίσει το κοτόπουλο. Ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά. Βγάζετε από το φούρνο και σερβίρετε µε σαλάτα ή ρύζι ή κινόα.

Πηγή:xrysessyntages.com

Δείτε επίσης:

Λαλαγγίτες ή Λαγγίτες: οι θρακιώτικες κρέπες

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored