Τρίγωνα Πανοράματος

Αυτά τα λαχταριστά, κρατσανιστά τρίγωνα με πλούσια κρέμα και άφθονο σιρόπι θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

1 ώρα και 30′ προετοιμασία20′ ψήσιμο2 ώρες αναμονήΣύνολο: 3 ώρες και 50′

Υλικά

Τεμάχια: 18

Για τα τρίγωνα

  •  1 πακέτο φύλλα κρούστας (περίπου 12 φύλλα)
  •  200 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο σε μικρή κατσαρόλα

Για το σιρόπι

  •  500 γρ. ζάχαρη
  •  300 γρ. νερό
  •  100 γρ. γλυκόζη
  •  Φλούδες από ένα λεμόνι, ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό

Για την κρέμα

  •  700 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες
  •  300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  •  160 γρ. ζάχαρη
  •  2 αυγά + 6 κρόκοι αυγών
  •  80 γρ. κορν φλάουρ

Διαδικασία

Κρέμα

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά, να πάρουν βράση.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και τα αυγά (ολόκληρα και κρόκους).
  3. Πριν πάρει βράση το μείγμα στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
  4. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και, μόλις δέσει η κρέμακαι κοχλάσει,αποσύρουμε.
  5. Την αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά της, για να μην ξεραθεί.
  6. Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες.
  7. Οταν κρυώσει, την ανακατεύουμε με ένα σύρμα, να γίνει λεία.

Τρίγωνα

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  2. Στον πάγκο εργασίας απλώνουμε τα φύλλα κρούστας και τα κόβουμε σε κάθετες λωρίδες πλάτους 7 – 8 εκ.
  3. Βουτυρώνουμε κάθε λωρίδα, βάζουμε άλλη μία από πάνω και ξαναβουτυρώνουμε.
  4. Πιάνουμε την αριστερή γωνία στο κάτω μέρος της λωρίδας και τη διπλώνουμε προς στη δεξιά πλευρά, έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο.
  5. Συνεχίζουμε να διπλώνουμε μέχρι την άκρη του φύλλου.Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν οι λωρίδες.
  6. Βάζουμε τα τρίγωνα πάνω σε λαμαρίνα του φούρνου και τα ψήνουμε στους 170° C για περίπου 15 – 20 λεπτά, έως ότου ροδίσουν.

Σιρόπι

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βάζουμε να βράσουν για 2-3λεπτά (μετράμε από τη στιγμή του βρασμού).
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
  3. Με ένα μυτερό μαχαίρι και με μεγάλη προσοχή ανοίγουμε τα τρίγωνα από τη μία πλευρά, δημιουργώντας μια θήκη, και τα ρίχνουμε για λίγο στο σιρόπι.
  4. Τα βγάζουμε με προσοχή και τα ακουμπάμε σε μια σήτα να στραγγίξουν από το σιρόπι.
  5. Σε ένα κορνέ με στρογγυλό στόμιο βάζουμε την κρέμα, γεμίζουμε ένα-ένα τα τρίγωνα μέχρι επάνω και σερβίρουμε.

gastronomos.gr

Facebook
Twitter
Email
Sponsored