Συνταγή για ζεστό Gluhwein, το πιο γλυκό κρασί των Χριστουγέννων

Μπορεί τα Χριστούγεννα να φημίζονται για το πλούσιο και λαχταριστό τους φαγητό, όμως, υπάρχει ένα κρασί που πάντα κατορθώνει να πρωταγωνιστεί. Ο λόγος για το περίφημο Glühwein, το οποίο φέτος θα το ετοιμάσεις με τα δικά σου χεράκια στην κουζίνα σου. 

Συστατικά

  • 8 κομματάκια κανέλα
  • 3/4 του φλιτζανιού λευκή ζάχαρη
  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 12 ολόκληρα γαρίφαλα
  • 1 πορτοκάλι, κομμένο σε φέτες

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνεις το κόκκινο κρασί. Το αφήνεις να βράσει για λίγα λεπτά – σε καμία περίπτωση μέχρι να κοχλάσει –  σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις τα υπόλοιπα συστατικά και συνεχίζεις να βράζεις για περίπου 5 λεπτά.
  • Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει για 1 ώρα.
  • Αφού στραγγίξεις το ρόφημα – για να φύγουν τα μπαχαρικά και το πορτοκάλι – , σερβίρεις σε ένα καλό γυάλινο ποτήρι και απολαμβάνεις.

πηγη- tlife.gr

Δείτε επίσης:

Συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ Στόλεν

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored