Σουφλέ λεμονιού

Σουφλέ λεμονιού. Τι χρειαζόμαστε αυτή την εποχή; Γλυκά που θα μας τονώσουν, κρύα, ανάλαφρα και αναζωογονητικά. 

1 ώρα προετοιμασία 12 ώρες αναμονή Σύνολο: 13 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 10-11

  •  9 φύλλα ζελατίνης
  •  8 κρόκοι αυγών
  •  8 ασπράδια αυγών
  •  200 γρ. (1 κούπα) ζάχαρη
  •  ξύσμα από 2 λεμόνια
  •  3/4 κούπας (150 γρ.) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  •  χυμός από 3 λεμόνια (1/2 κούπα)

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα μπολ με πολύ κρύο νερό και αφήνουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
  3. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ (αφού το καθαρίσουμε και το στεγνώσουμε πολύ καλά) τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και σε τρίτο μπολ χτυπάμε –πάλι με το μίξερ– την κρέμα γάλακτος για να γίνει σαντιγί.
  4. Σε ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε τον χυμό λεμονιού με τις ζελατίνες, αφού τις στύψουμε πολύ καλά, και στερεώνουμε το μπολ σε μπεν μαρί, δηλαδή πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά ο χυμός και να λιώσουν οι ζελατίνες και αποσύρουμε.
  5. Στο μπολ με τους χτυπημένους κρόκους και τη ζάχαρη προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού με τη λιωμένη ζελατίνη και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  7. Τέλος, προσθέτουμε τη σαντιγί ανακατεύοντας απαλά, μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά το μείγμα.
  8. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα της αρεσκείας μας, για παράδειγμα σε μια μεταλλική φόρμα του κέικ με τρύπα ή σε μια φόρμα για χαλβά ή για ρύζι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες, να σταθεροποιηθεί το σουφλέ.
  9. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βυθίζουμε τη φόρμα σε ζεστό νερό και την αφήνουμε για μερικά λεπτά ή λιγότερο, αν το νερό είναι καυτό. (Προσέχουμε να μη βυθιστεί η επιφάνεια και πάρει νερό το γλυκό). Με αυτόν τον τρόπο θα ξεκολλήσει εύκολα από τη φόρμα.
  10. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.

Μυστικά

Εάν θέλουμε, χτυπάμε λίγη σαντιγί και στολίζουμε το σουφλέ με το κορνέ.

Πηγή:gastronomos.gr

Δείτε επίσης:

Μοσχαράκι κοκκινιστό με μελιτζάνες

Παστουρμαδοπιτάκια

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored