- προετοιμασία5 λεπτά
- μαγείρεμα10 λεπτά
Υλικά
- μερίδες 4
- 3 κ.σ. χοντροκομμένα ανάμεικτα πιπέρια
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 4 φέτες φιλέτο μοσχαρίσιο ή κόντρα (220-250 γραμ. τo καθένα)
- 1/3 φλ. κονιάκ
- 2 κ.σ. βούτυρο
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. ζωμό κρέατος (προαιρετικά)
- αλάτι
Φιλέτο μοσχάρι πιπεράτο στο τηγάνι
Οι λάτρεις του καλού κρέατος θα λατρέψουν αυτή τη συνταγή. Η Αργυρώ έχει τον τρόπο να φτιάξετε το πιο νόστιμο φιλέτο μοσχάρι στο τηγάνι. Τα σπασμένα πιπέρια στο κρέας του δίνουν την πιπεράτη ένταση που θα απογειώσει το φαγητό. Η σάλτσα πιπεριού που δημιουργείται είναι απλά θεϊκή κι όταν περιχύνεται πάνω στο μοσχαρίσιο φιλέτο κατά το σερβίρισμα η νοστιμιά του πιάτου είναι φανταστική.
Για το μοσχάρι φιλέτο στο τηγάνι,
- Πασπαλίζουμε πρώτα τα φιλέτα από τη μία μεριά με τα σπασμένα πιπέρια πατώντας να μπουν καλά μέσα στο κρέας.
- Σκεπάζουμε τα φιλέτα με μεμβράνη και τα αφήνουμε να σταθούν για 20΄.
- Λαδώνουμε ένα τηγάνι με χοντρή βάση, κατά προτίμηση αντικολλητικό και το αφήνουμε να κάψει καλά, να καπνίσει.
- Βάζουμε τα φιλέτα στο καυτό τηγάνι, με την πιπεράτη πλευρά στο τηγάνι και ψήνουμε ανάλογα με την προτίμησή μας.
- Βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και σκεπάζουμε να διατηρηθεί ζεστό.
- Ρίχνουμε το κονιάκ και το ανάβουμε να γίνει φλαμπέ, με προσοχή και όχι κάτω από τον απορροφητήρα γιατί είναι εύφλεκτος.
- Αφήνουμε για 1΄να καεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το βούτυρο και τα υπόλοιπα πιπέρια.
- Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να συμπυκνωθούν τα υγρά σε μια κουταλιά της σούπας, σχεδόν δηλαδή να στεγνώσει το τηγάνι.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ζωμό κρέατος.
- Αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει καλά.
- Προσθέτουμε αλάτι.
- Ξαναβάζουμε τα φιλέτα στο τηγάνι, αυτή τη φορά με την πιπεράτη πλευρά προς τα πάνω (να τη βλέπουμε).
- Τα αφήνουμε για 20 δευτερόλεπτα, ίσα να ζεσταθεί το κρέας.
- Σερβίρουμε αμέσως με λαχανικά και πατάτες.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα.