Μελομακάρονα με σοκολάτα

Μια διαφορετική συνταγή για μελομακάρονα, με κακάο στη ζύμη που τα κάνει φουλ σοκολατένια!

35′ προετοιμασία 40′ ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Βάρος: Για περίπου 2 κιλά

  •  1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  •  100 γρ. κακάο
  •  500 γρ. μαργαρίνη
  •  60 γρ. ζάχαρη
  •  1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  •  300 γρ. χυμός πορτοκαλιού
  •  ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο

Σιρόπι

  •  300 γρ. μέλι
  •  200 γρ. ζάχαρη
  •  400 γρ. νερό
  •  φλούδα από λεμόνι ακέρωτο

Διαδικασία

  1. Για τα μελομακάρονα με σοκολάτα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα.
  2. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το κακάο. Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για 10 λεπτά.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα εναλλάξ με το μείγμα του αλευριού. Ρίχνουμε και το ξύσμα πορτοκαλιού. Μόλις δημιουργηθεί μια ζύμη που να πλάθεται, σταματάμε το χτύπημα.
  4. Πλάθουμε τα μελομακάρονά μας σε σχήμα και μέγεθος της αρεσκείας μας. Φροντίζουμε απλώς να είναι σχετικά ισομεγέθη για να ψηθούν ομοιόμορφα. Τα ψήνουμε για 30–40 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Οταν πάρει βράση, αποσύρουμε και το αφήνουμε να σταθεί μέχρι να ψηθούν τα μελομακαρόνα.
  6. Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα αμέσως μόλις βγουν από τον φούρνο, βουτώντας τα στο σιρόπι μέχρι να μελώσουν όσο θέλουμε.

πηγη- gastronomos.gr

Δείτε επίσης:

Χριστουγεννιάτικο αστέρι από ζύμη μπριος

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored