Μαρμελάδα καρότο με σέλινο

Απολαύστε τη με τυριά, αλειμμένη στο ψωμί σας (ταιριάζει και με τυρί κρέμα, αντί για βούτυρο) ή μέσα σε σάντουιτς.

40′ προετοιμασία 35′ Παρασκευή Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Βάρος: για περίπου 700 γρ.

  •  500 γρ. καρότα, βρασμένα μέχρι να μαλακώσουν και πολτοποιημένα
  •  400 γρ. ζάχαρη κοινή, κρυσταλλική
  •  1 μάτσο σέλινο, ψιλοκομμένο
  •  30 γρ. χυμός λεμονιού
  •  1/2 κουτ. γλυκού ανθός αλατιού
  •  15 γρ. ταμπάσκο
  •  1-2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  •  100 γρ. χυμός πορτοκαλιού

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας.
  2. Προσέχουμε πολύ να μην κολλήσει στον πυθμένα (αν δούμε και κολλάει, χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς – αν παρακολλήσει, ίσως χρειαστεί να αλλάξουμε κατσαρόλα).
  3. Όταν η μαρμελάδα δέσει, αποσύρουμε και γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα.

Πηγή:gastronomos.gr

Μαρμελάδα σύκο με αστεροειδή γλυκάνισο και μαύρο πιπέρι

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored