Μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο και ντρέσινγκ μέλι-μουστάρδα

Μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο και ντρέσινγκ μέλι-μουστάρδα

Μακαρονοσαλάτα με κοτόπουλο και ντρέσινγκ μέλι-μουστάρδα.

Συστατικά


250 γρ. (½ πακέτο) πένες,
2 φιλέτα κοτόπουλου,
30 γρ. (2 κοφτές κουταλιές) ανάλατο βούτυρο,
2 κουταλιές ελαιόλαδο,
20 ντοματίνια κομμένα σε τέταρτα,
4 μικρά, τρυφερά αγγουράκια, κομμένα σε μπαστουνάκια,
Αλάτι, πιπέρι.
Ντρέσινγκ μέλι-μουστάρδα:
1 κουταλιά μουστάρδα τύπου Dijon,
1 κουταλιά μέλι,
1 κουταλιά πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι ή μια σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο,
2 κουταλιές μηλόξιδο,
1 κουταλιά βαλσαμικό ξίδι,
6 κουταλιές ηλιέλαιο ή αραβοσιτέλαιο,
Αλάτι, πιπέρι.

Βήματα

Λιώνετε το βούτυρο με 1 κουταλιά ελαιόλαδο σε ένα βαρύ αντικολλητικό τηγάνι, αλατοπιπερώνετε τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα κοκκινίζετε μέσα, για 3-4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Χαμηλώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2 περίπου επιπλέον λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά (ελέγχετε αν είναι έτοιμα τρυπώντας τα με ένα σουβλάκι στο παχύ μέρος τους. Τα υγρά που θα βγάλουν, πρέπει να είναι διάφανα, όχι ροζ. Μην τα παραψήσετε, γιατί θα σκληρύνουν). Τα βγάζετε από το τηγάνι και αφήνετε να κρυώσουν πάνω σε σανίδα κοψίματος. Ύστερα, τα κόβετε σε πολύ λεπτά φετάκια.

Στο μεταξύ, ρίχνετε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει και τα ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν. Τα σουρώνετε και τα κρυώνετε με τρεχούμενο νερό. Τα αφήνετε για λίγο μέσα στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Ύστερα, τα βάζετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα 1 κουταλιά ελαιόλαδο.

Ετοιμάζετε το ντρέσινγκ μέλι-μουστάρδα: Βάζετε τη μουστάρδα, το μέλι, το κρεμμύδι ή το σκόρδο, το βαλσαμικό ξίδι και το μηλόξιδο στο πολυμίξερ και τα χτυπάτε να ομογενοποιηθούν. Ύστερα, με το μοτέρ να δουλεύει, προσθέτετε λίγο-λίγο το λάδι από την τρύπα στο καπάκι και αλατοπιπερώνετε το μίγμα.Βάζετε τα μακαρόνια σε ένα μπολ μαζί με τα φετάκια του κοτόπουλου και τα ανακατεύετε. Προσθέτετε τα ντοματίνια και τα αγγουράκια  και τα ανακατεύετε απαλά. Βάζετε τη μακαρονοσαλάτα σε μια πιατέλα ή τη μοιράζετε σε 4 ατομικά πιάτα και την περιχύνετε με το ντρέσινγκ μέλι-μουστάρδα.

Πηγή: xrysessyntages.com

Δείτε επίσης:

Πικάντικο μοσχάρι από κόντρα φιλέτο με πουρέ καρότου

Πλοφ – αρωματικό πιλάφι με κοτόπουλο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored