Λιγκουίνι με κοτόπουλο και μυρωδικά

Τα ζυμαρικά συνδυάζονται τέλεια με το κοτόπουλο και αποκτούν ακόμη ωραιότερη γεύση αν προσθέσεις τα σωστά μυρωδικά. Σήμερα θα φτιάξεις λιγκουίνι εύκολα και γρήγορα. 

Συστατικά

  • μισό πακέτο λιγκουίνι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κιλό φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε καρέ
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό, ξηρό κρασί
  • 3 κ.σ. ζωμό κότας
  • 1 ½ φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 2 κ. γ. μέλι
  • 1 κ. γ. ξίδι
  • τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζεις το ζυμαρικό σας σε μια κατσαρόλα γεμάτη νερό και αρκετό αλάτι
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνεις το ελαιόλαδο και ψήνεις το κοτόπουλο αφού προηγουμένως το έχεις αλατοπιπερώσει
  • Ρίχνεις το κρασί και γυρίζεις το κοτόπουλο για να πάρει χρώμα
  • Αφού κοκκινίσει προσθέτετε το ζωμό και το αφήνεις να βράσει μέχρι να πιει λιγάκι τα υγρά
  • Χαμηλώνεις τη φωτιά και προσθέτεις τα υπόλοιπα υλικά
  • Τα αφήνεις να βράσουν μέχρι να δέσει η σάλτσα
  • Όταν είναι πλέον έτοιμη ρίχνεις τα λιγκουίνι αφού τα στραγγίσεις καλά
  • Ανακατεύεις και προσθέτεις το δυόσμο
Facebook
Twitter
Email
Sponsored