Κρεατόσουπα με αστράκι και ρίγανη

Εύκολη και νόστιμη και αρωματική κρεατόσουπα με ζυμαρικά και ρίγανη.

15′ προετοιμασία 1 ώρα και 50′ μαγείρεμα Σύνολο: 2 ώρες και 5 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1 κιλό μοσχάρι (ψαχνό), κατά προτίμηση σπάλα, σε κύβους 3 εκ.
  •  2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και ελαφρώς κοπανισμένες
  •  1 ½ κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή, τριμμένη
  •  200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στο μπλέντερ
  •  150 γρ. αστράκι ή πεπονάκι ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
  •  1 μάτσο καυκαλήθρες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρεατόσουπα με αστράκι και ρίγανη, ζεσταίνουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, την ντομάτα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και αχνίζουμε τα υλικά για 2 – 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε 2 ½ λίτρα νερό και, μόλις κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.
  4. Ρίχνουμε το αστράκι και τις καυκαλήθρες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 5 – 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να χυλώσει η σούπα.

πηγη- gastronomos.gr

Δείτε επίσης:

Συνταγή για πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου με μέλι

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored