Κοτόπουλο με σπανάκι γιαχνί

Κοτόπουλο με σπανάκι γιαχνί. «Στην Κύπρο σερβίρουμε αυτό το πιάτο ρίχνοντας χυμό λεμονιού στο πιάτο», προτείνει ο σεφ. Μια συμβουλή που θα ακολουθήσουμε οπωσδήποτε.

15′ προετοιμασία 1 ώρα μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα και 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  4 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  •  1 κιλό (καθαρό βάρος) σπανάκι
  •  50 γρ. καλής ποιότητας πελτές ντομάτας
  •  200 ml ζωμός κότας ή νερό
  •  1/2 μάτσο μάραθος, ψιλοκομμένος
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα (προσθήκη προαιρετική, αλλά επιθυμητή)

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε τα μπούτια κοτόπουλου και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά στο ελαιόλαδο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα που να τα χωράει σε μονή στρώση, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
  2. Τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
  3. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 – 2 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθεί.
  5. Διαλύουμε τον πελτέ στον ζωμό και τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  6. Ανακατεύουμε καλά, ξαναβάζουμε στο σκεύος τα μπούτια του κοτόπουλου και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  7. Μαγειρεύουμε με μισοσκεπασμένη κατσαρόλα για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει καλά το κοτόπουλο.
  8. Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον μάραθο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε προσεκτικά.
  9. Σερβίρουμε σε πιάτα και, αν θέλουμε, ραντίζουμε κάθε μερίδα με λίγο χυμό λεμονιού.

Πηγή:gastronomos.gr

Δείτε επίσης:

Κoλοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored