Κoλοκυθόπιτα χωρίς φύλλο

Κoλοκυθόπιτα χωρίς φύλλο, μια πίτα πάντα είναι ευπρόσδεκτη στο οικογενειακό τραπέζι. Πόσω μάλλον όταν γίνεται εύκολα, χωρίς φύλλο και ζυμάρια, και έχει ως βασικό υλικό την εορταστική κολοκύθα και μυρωδάτα τυριά.

20′ προετοιμασία 40′ μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για ταψί 30 – 32 εκ.

  •  600 γρ. κολοκύθα (καθαρό βάρος), χοντροτριμμένη
  •  1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ
  •  100 γρ. ανθότυρο φρέσκο, θρυμματισμένο
  •  100 γρ. κεφαλοτύρι, χοντροτριμμένο
  •  100 γρ. φέτα μέτρια, θρυμματισμένη
  •  3 αυγά, χτυπημένα με το πιρούνι
  •  200 ml φρέσκο γάλα
  •  2-3 κουτ. σούπας φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  •  150 γρ. καλαμποκάλευρο
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ζεσταίνουμε 2 κουτ.
  2. σούπας από το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  3. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη μισή κολοκύθα και σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, ίσα να μαλακώσει.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μυρωδικό, το καλαμποκάλευρο, την υπόλοιπη κολοκύθα, τα αυγά, το γάλα, τα τυριά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  5. Λαδώνουμε ένα ταψί 32 εκ.
  6. και αδειάζουμε το μείγμα.
  7. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε για 20-30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και να πήξει.

Πηγή:gastronomos.gr

Δείτε επίσης:

Koτόπιτα με κρεμμύδια

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored