Η πιο εύκολη μπουγάτσα

Πανεύκολη, με πλούσια και ευωδιαστή κρέμα σιμιγδαλιού και έτοιμη σφολιάτα, είναι η μπουγάτσα που θα φτιάχνουμε ξανά και ξανά.

20′ προετοιμασία 45′ ψήσιμο 30′ αναμονή Σύνολο: 1 ώρα και 35′

Υλικά

Μερίδες: 12

  •  2 φύλλα σφολιάτας αποψυγμένα (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο)
  •  1½ λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
  •  1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  2 κάψουλες βανιλίνη
  •  1½ φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
  •  5 κουτ. σούπας βούτυρο + 1 κουτ. σούπας λιωμένο για το ταψί
  •  5 – 6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  •  1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μπουγάτσα, βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις περίπου 30×20 εκ.
  2. Στρώνουμε στο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε προσεκτικά όσο τυχόν περισσεύει από τα τοιχώματα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  4. Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τις βανιλίνες και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  5. Ζεσταίνουμε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας τακτικά.
  6. Προτού πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι σαν βροχή, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να φτιάξουμε μια πυκνή κρέμα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις 5 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
  8. Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με το στρωμένο φύλλο, απλώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
  9. Χαράζουμε τη μπουγάτσα σε κομμάτια της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  10. Ξεφουρνίζουμε την μπουγάτσα και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
  11. Ανακατεύουμε την άχνη με την κανέλα και πασπαλίζουμε την μπουγάτσα.

gastronomos.gr

Facebook
Twitter
Email
Sponsored