Πανεύκολη, με πλούσια και ευωδιαστή κρέμα σιμιγδαλιού και έτοιμη σφολιάτα, είναι η μπουγάτσα που θα φτιάχνουμε ξανά και ξανά.
20′ προετοιμασία 45′ ψήσιμο 30′ αναμονή Σύνολο: 1 ώρα και 35′
Υλικά
Μερίδες: 12
- 2 φύλλα σφολιάτας αποψυγμένα (σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο)
- 1½ λίτρο γάλα φρέσκο, πλήρες
- 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
- 2 κάψουλες βανιλίνη
- 1½ φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 5 κουτ. σούπας βούτυρο + 1 κουτ. σούπας λιωμένο για το ταψί
- 5 – 6 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
- 1 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την μπουγάτσα, βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί με διαστάσεις περίπου 30×20 εκ.
- Στρώνουμε στο ταψί το ένα φύλλο σφολιάτας και κόβουμε προσεκτικά όσο τυχόν περισσεύει από τα τοιχώματα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
- Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, προσθέτουμε την κρυσταλλική ζάχαρη και τις βανιλίνες και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Ζεσταίνουμε το μείγμα πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, ανακατεύοντας τακτικά.
- Προτού πάρει βράση, ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιμιγδάλι σαν βροχή, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να φτιάξουμε μια πυκνή κρέμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις 5 κουταλιές βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει.
- Αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί με το στρωμένο φύλλο, απλώνουμε ομοιόμορφα και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Χαράζουμε τη μπουγάτσα σε κομμάτια της αρεσκείας μας και ψήνουμε για 45 λεπτά.
- Ξεφουρνίζουμε την μπουγάτσα και την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 30 λεπτά.
- Ανακατεύουμε την άχνη με την κανέλα και πασπαλίζουμε την μπουγάτσα.