Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Τα φρούτα που κατοικοεδρεύουν στο ψυγείο του μέσου νοικοκυριού πρωταγωνιστούν στα επιδόρπια μας.

1 ώρα και 20′ βράσιμο 10′ αναμονή Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 3 κιλά

  •  8 πορτοκάλια
  •  ζάχαρη, όση και το βάρος των βρασμένων πορτοκαλιών
  •  1 ξύλο κανέλας

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το γλυκού του κουταλιού πορτοκάλι, πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο νερό.
  2. Βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά (ο χρόνος μετράει από το σημείο κοχλασμού).
  3. Μετά αδειάζουμε το νερό και γεμίζουμε την κατσαρόλα με φρέσκο.
  4. Βράζουμε τα πορτοκάλια για άλλα 10 λεπτά.
  5. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  6. Κόβουμε πρώτα τις δύο άκρες κάθε πορτοκαλιού. Έπειτα κόβουμε όλα τα πορτοκάλια σε ροδέλες. Αφαιρούμε τα κουκούτσια που τυχόν βρίσκουμε.
  7. Κόβουμε κάθε ροδέλα στη μέση.
  8. Ζυγίζουμε τα κομμάτια και τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα.
  9. Προσθέτουμε ίσου βάρους ζάχαρη και την κανέλα.
  10. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να δέσει το γλυκό.
  11. Όπως είναι καυτό, το μοιράζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βάζα.
  12. Σφραγίζουμε με τα καπάκια τους, αναποδογυρίζουμε και αφήνουμε τα βάζα να κρυώσουν.

Μυστικά

Ζυγίζουμε τις ροδέλες, για να είμαστε σίγουροι ότι θα βράσουν στον ίδιο χρόνο.

πηγη-gastronomos.gr

Δείτε επίσης:

Κουνέλι στη γάστρα με χειμωνιάτικα λαχανικά και μουστάρδα

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored