Empanadas: Mε κιμά κοτόπουλο και τσορίθο

Empanadas: Mε κιμά κοτόπουλο και τσορίθο- Πηγή:akispetretzikis.com

Empanadas με κιμά κοτόπουλο και τσορίθο, μια εύκολη συνταγή που ετοίμασε ο Άκης Πετρετζίκης.

Αυτή η συνταγή έρχεται από την Ισπανία και ουσιαστικά είναι μικρά κιματοπιτάκια που ονομάζονται Empanadas!

Είναι μια ιδανική συνταγή για πάρτυ και να τα προσφέρετε σαν ορεκτικό ή σαν finger food!

Υλικά

  • 100 γρ. τσορίθο
  • 250 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 2 σκ. σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • ξύσμα λάιμ, από 1 λάιμ
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/4 ματσάκι κόλιανδρο
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κρόκο, από μέτριο αβγό, αραιωμένο σε 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεσης Συνταγής

Ο χρόνος εκτέλεσης της συνταγής είναι στα 25 λεπτά, το ίδιο και ο χρόνος ψησίματος, η ποσότητα που βγαίνει είναι στις 18 μερίδες.

  • Ζεσταίνουμε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά.
  • Κόβουμε το τσορίθο σε κυβάκια και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  • Αφαιρούμε τα κομμάτια του τσορίθο και σοτάρουμε τον κιμά για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά τσίλι, την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το κύμινο, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1 λεπτό να απορροφηθεί από τα υλικά.
  • Αποσύρουμε το γουόκ από τη φωτιά, ρίχνουμε το ξύσμα από το λάιμ, το τυρί κρέμα, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  • Ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο, τον ρίχνουμε στο γουόκ, και ανακατεύουμε με την κουτάλα.
  • Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να κρυώσει.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190oC στον αέρα.
  • Απλώνουμε τα φύλλα της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και τα κόβουμε με στρογγυλά κουπ πατ διαμέτρου 10 εκ.
  • Μοιράζουμε τη γέμιση στο κέντρο του κάθε κύκλου.
  • Αλείφουμε ελαφρά με νερό περιμετρικά τις άκρες κάθε κύκλου και διπλώνουμε στα 2 σχηματίζοντας μισοφέγγαρα.
  • Πιέζουμε τις άκρες με ένα πιρούνι και τοποθετούμε τα empanadas σε δύο ταψιά με λαδόκολλα.
  • Αλείφουμε τα empanadas με τον αραιωμένο κρόκο και ψήνουμε για 20-22 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Δείτε επίσης:

Ευκολά Μπισκότα: Με 4 μόνο υλικά

Τορτελίνια με τυρί στον φούρνο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Facebook
Twitter
Email
Sponsored