Βόλος: Με κορωνοϊό δύο πιλότοι στην 111 Πτέρυγα Μάχης Αγχιάλου

Τους πιλότους μετέφερε C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας

Επέστρεψαν με κάψουλα αρνητικής πίεσης από την Ισπανία

Με κάψουλα αρνητικής πίεσης επέστρεψαν από το Αλπμαθέτε της Ισπανία χθες αργά το βράδυ δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας στην 111 Πτέρυγα Μάχης που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό ενώ άλλοι τέσσερις φορούσαν ειδική στολή .

Οι δύο πιλότοι μεταφέρθηκαν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκε από την Ελευσίνα και προσγειώθηκε στην 111 Πτέρυγα Μάχης, στον Αγχίαλο Βόλου, στη βάση δηλαδή της 330 Μοίρας «Κεραυνός», απ’ όπου προέρχονται οι πιλότοι.

Όπως γράφει ο Χρ. Μαζανίτης στο enikos.gr, δεν μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο αλλά τέθηκαν σε καραντίνα, αφού εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Το ίδιο και οι υπόλοιποι, που επίσης επαναπατρίστηκαν μαζί τους χθες το βράδυ.

Αυτή τη στιγμή ετοιμάζεται να αναχωρήσει νέο C-130 για την Ισπανία, προκειμένου να φέρει πίσω όλη την υπόλοιπη αποστολή των Ελλήνων, περίπου 45 άτομα.


Η ελληνική ομάδα βρισκόταν από τις αρχές της εβδομάδας στην Αεροπορική Βάση Los Llanos, στο Albacete της Ισπανίας για να λάβουν μέρος στην εκπαιδευτική ΝΑΤΟϊκή δραστηριότητα, Tactical Leadership Programme (TLP), που βγάζει και τον κορυφαίο πιλότο της χρονιάς για την Συμμαχία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ακυρώθηκε όλη οι άσκηση καθότι υπήρχαν πολλαπλά κρούσματα κορονοϊού, σε πολλές αποστολές.

Πηγή: zoornalistas.com

Δείτε επίσης

Συναγερμός σε χωριό της Μαγνησίας – Ιερέας θετικός στον κορωνοϊό


Κορωνοϊός: 156 κρούσματα στην Πολεμική Αεροπορία

Στα 156 ανέρχονται τα κρούσματα κορωνοϊού σε αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας. 

  Τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε πολλές μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο αριθμός αυτός, κατά τη δεύτερη φάση της πανδημίας, είναι πολλαπλάσιος των περιστατικών του προηγούμενου Μαρτίου – Απριλίου, όπου είχαν καταγραφεί περίπου 20 κρούσματα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το «Πρώτο Θέμα» στη Σχολή Ικάρων, έχουν εντοπιστεί τέσσερις φοιτητές με κορωνοϊό, τρεις εκ των οποίων είναι σε καραντίνα στο σπίτι τους και ο τέταρτος βρίσκεται σε απομόνωση στις εγκαταστάσεις της Σχολής.

  Η συντριπτική πλειονότητα των 156 καταγεγραμμένα ασθενών με Covid-19 στην Πολεμική Αεροπορία δεν είναι ιπτάμενοι, εκτός από δύο.

Τα δύο κρούσματα με κορωνοϊό δεν αφορούν πιλότους μαχητικών αεροσκαφών, αλλά ιπτάμενους σε άλλους τύπους αεροσκαφών, αναφέρει η εφημερίδα.

Δύο κρούσματα κορωνοϊού έχουν εντοπιστεί στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα και ακόμη δύο σε σμηνίτες που υπηρετούν στο Τατόι, στην Σμηναρχία τεχνικής εκπαίδευσης.

Σχετικά άρθρα

Στην ίδια κατηγορία